Jako první k soudu ráno dorazila Paroubková a až krátce před začátkem jednání Paroubek. Oba v doprovodu svých advokátů. Expremiér je krásně opálený a dorazil zřejmě ze své dovolené v Ománu, protože přišel s věcmi v tašce, jakou nosil na pláž.

O polední pauze pak Paroubek průběh pouze stroze okomentoval. "Není to nic příjemného, když se dva lidé rozvádějí," řekl, a nechtěl spekulovat o tom, jak věc dopadne, ani jestli dnes soud dospěje k rozsudku.

Rozvodové tahanice manželů Paroubkových trvají od loňského února, kdy Petra Jiřího opustila. Od té doby nedokázali najít společnou řeč prakticky na ničem, rozvodový soud kromě dcery řešil i dělení majetku.

Jiří a Petra spolu strávili 10 let. Teď na sebe vzájemně podávají trestní oznámení, třeba Paroubek na Petru jich podal několik desítek „To je jedna věc vedle druhé, tak já už jsem podal asi třicet trestních oznámení a v této souvislosti budu ještě asi tři podávat. Není to nic hezkého. Do jisté doby měla možnost se vrátit, právníci měli příkaz nedělat nic, Petra to pochopila jako mou slabost a podle toho se začala chovat a nyní sklízí plody svých činů. Je to hrozné, kam to došlo z takového krásného vztahu. Já žádnou nenávist necítím, ale z její strany je to evidentní a smutné,“ řekl Paroubek loni v listopadu. 


 

Fotogalerie
12 fotografií