Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Osudové ženy Miloše Formana (†86): Milenek měl spoustu, ale vzal si jen tři

/
  • Formanovi a jejich dvojčata Jim a Andy.
    15. dubna 2018 ● 17:56

    Svět oplakává smrt oscarového režiséra Miloše Formana (†86). Ten zemřel v pátek 13. dubna. Podle jeho manželky Martiny Formanové (52) odešel v klidu v rodinném kruhu. Bývalá modelka s ním trávila posledních 23 let, stejně tak jako mu stála po boku v jeho posledních minutách. V životě však nebyla jedinou jeho ženou, Formanovi prý prošel ložem značný počet milenek. Ale jen tři ženy byly osudové.

  • 1.

    Jana Brejchová (78) - Lásku ukončila nevěra

    Se svou první ženou, herečkou Janou Brejchovou, se Miloš Forman seznámil v roce 1957 při natáčení filmu Štěňata. Když Jana opustila přísné rodiče a nastěhovala se do podnájmu, Miloš za ní lezl tajně oknem. Brzy prohlásil, že na tohle nemá nervy, a požádal herečku o ruku. Vzali se v roce 1958. Forman ale trávil hodně času prací v divadle. Jednou podlehl příležitosti a byl tam Janě nevěrný s baletkou.

    „Řekl mi, že mám být ale klidná. Baletka je prý jen zamilovanost, kdežto já láska na celý život. Že ho ta baletka brzo přejde, protože je to jako choroba, ze které se vyléčí,“ svěřila Brejchová. Mladá a zamilovaná mu tehdy věřila, dokud Laterna nevyrazila na zájezd do Anglie. „Šla jsem se s Milošem rozloučit na nádraží, dala jsem mu pusu, otevřela oči a vidím, jak se mi Miloš dívá přes rameno. Otočím se a za mnou stála baletka,“ prozradila Brejchová s tím, že tehdy to byl pro ni konec. Herečka se za to vrhla do vztahu s Němcem Ulrichem Theinem. Posléze požádala o rozvod.

    Exmanželé Jana Brejchová a Miloš Forman
    Autor: archiv, ČTK

     

  • 2.

    Věra Křesadlová (74) - Kráska z konkurzu

    Zatímco Jana Brejchová si užívala své druhé manželství s Ulrichem (vydrželi spolu jen rok), Forman se dal dohromady se zpěvačkou Věrou Křesadlovou. Seznámili se při natáčení filmu Konkurs v Semaforu a když po čase Věra otěhotněla, Miloš Forman si ji v roce 1964 vzal. Má s ní dva syny – Petra a Matěje (53). Ti se v dětství proslavili jako dvojčata ve filmech o rodině Homolkových. U toho však Forman nebyl, neboť už žil za oceánem. Miloš a Věra se ale oficiálně rozvedli až o pětatřicet let později.

    Manželství Věry a Miloše vydrželo 35 let.
    Autor: archiv M. Formana

  • 3.

    Martina Formanová (52) - Přišla a zůstala

    V roce 1995 vstoupila do Formanova života Martina Zbořilová, studentka filmové vědy a někdejší přítelkyně Karla Gotta. Milostný vztah se Slavíkem vydržel téměř pět let. Po rozchodu Martina odletěla za sestrou do USA a provdala se za Američana. Manželství ale nefungovalo, a tak ho hned zrušili.

    Martina měla rok na to, aby odevzdala diplomku na FAMU. Napadlo ji, že by jí mohl pomoct Forman. Vyhledala ho, šli spolu na večeři a stalo se to, co neočekávala – bezhlavě se zamilovala!

    Před vztahem s mužem s takovým věkovým rozdílem, navíc slavným, ji varovala maminka. Martina si ale nedala říct a udělala vše pro to, aby mohla zůstat po jeho boku. Vypracovala se až na jeho osobní asistentku, a dokonce se objevila v titulcích světoznámého filmu Lid versus Larry Flint jako asistentka režie. Po premiéře filmu se rozhodla zůstat s Formanem nejen po pracovní stránce, ale i v soukromí. 

    Chtěla se o Miloše starat a starala se tak moc, až z toho v roce 1998 vznikla dvojčata Andy a Jim. O rok později se režisér konečně rozhoupal a rozvedl se s Křesadlovou a ještě téhož roku si krásnou ambiciózní studentku Martinu vzal za ženu. A zůstal s ní až do smrti.

    Miloš s Martinou
    Autor: archiv Miloše Formana

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 14

mbmb: ale vsechny husicky tupe jak z jedne linky- stara penezenka a mlada kurvicka to sedi vzdy

(26. 04. 2018 15:16)

Voda:  Určitě se zamilovala do starého chlapa o 35 let staršího,tak tomu určitě uvěřįm.

(16. 04. 2018 04:26)

pinkfloyd23455: diš pravdu chlape!!!

(15. 04. 2018 21:51)

11karel11: Kdo se dožije takového věku. Na co plakat.

(15. 04. 2018 20:19)

KOSCW: to nikoho nezajíma koho dorotil nějaká mrtvola forman

(15. 04. 2018 20:07)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy