Zpěvák Ben Cristovao oslaví třicáté první narozeniny a to už je věk na potomka. Ben ale o této myšlence nechce vůbec slyšet. Děti zatím nechce. „Jednak mám spoustu plánů, a když už bych měl mít dítě, chtěl bych se mu plně věnovat, a druhá věc je, jak se ten svět chová. Mám nějakou představu o tom, jak by se k sobě a jiným bytostem měli lidé chovat, a když vidím, že to tak není, tak do toho nechci přivést ještě někoho dalšího. Mě to vyloženě trápí a nemám radost z hodnot, kterými se to tady řídí, a jak jsme na sebe jako lidská rasa zlí. Svému dítěti bych chtěl jednou říct: ‚Vítej, sice to dá nějakou práci, ale jinak je to tady fakt hezký.‘ Jenže to momentálně říct nemůžu,“ komentuje pohledný exotický Ben pro týdeník Téma. 

Jelikož cvičí, musí dodržovat i stravu. Není pro něho veganství překážkou? A jak se vůbec k této stravě dostal? „Byl jsem u kamaráda, který má farmu kousek do Brna, kde mu pobíhají kuřata. Řekl mi, že jsou s ženou vegani, ale pokud chci, udělají mi kuře. Jediné, co ale musím udělat sám, je zakroutit kuřeti krkem. A já si říkal, že když jím celý život slepice i krávy, tak přece nebudu pokrytec a udělám to. Jenže když mi dal to kuře do ruky a já najednou viděl, jak to krásné zvíře má strach a cítil jsem, jak mu bije srdíčko, nedokázal jsem ho zabít. A od toho dne nejím maso. Párkrát jsem měl chuť na steak, ale bez masa jsem silnější. Od doby, co jsem vegan, a už je to třetí rok, jsem nebyl nemocný, zmizely mi i alergie,“ konstatuje zpěvák. 

V současné době ho můžete vidět jako porotce SuperStar. Jaký je to pocit, vrátit se zpátky na místo a ve zcela jiném postavení? „Je to jako získat Grammy! Dokonce je to pro mě víc než nějaká hudební cena. Lidi totiž museli uznat, že to, co dělám, dělám správně, když můžu sedět v porotě a říkat jiným ‚takhle jo‘ a ‚takhle ne‘,“ sdělil.

VIDEO: Ben promluvil o tom, proč není zadaný.

Video
Video se připravuje ...

Ben Cristovao: Konečně řekl pravdu o tom, proč není zadaný! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
19 fotografií