Podle slovenského deníku Plus 1 deň nebyl Ráž ze synova vládního angažmá vůbec nadšený. Padlo prý dokonce jediné slovo - katastrofa! "Říkal, že to určitě nemám brát," přiznal diplomaticky sám Ráž mladší, který pro deník o celé situaci promluvil.

Ráž mladší byl totiž v prvním návrhu vlády nového slovenského premiéra Pellegriniho nominován na post ministra vnitra, což je v současnosti nejostřeji sledované ministerstvo. Pod něj totiž spadá vyšetřování vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky, tedy činu, který odstartoval pár předchozí vlády premiéra Fica kvůli podezření napojení na italskou mafii. Právě ta si podle spekulací měla novinářovu vraždu objednat. 

Prezident Kiska však právě kvůli Rážovi první Pellegriniho návrh sestavení kabinetu odmítl. Údajně kvůli Rážovu napojení na předchozího ministra vnitra Roberta Kaliňáka, který ztratil důvěru obyvatelstva. "Nikdy jsme spolu nepracovali ani nepodnikali," brání se Ráž junior. Podle médií se s Kaliňákem měl znát přes společnou vášeň - motorky. "Dnes je v Bratislavě motorkářů hodně, ale kdysi nás bylo dvě stě. Známe se všichni. Ale to neznamená, že sedáváme za jedním stolem," dodává zklamaný Ráž.

VIDEO: Jožo Ráž 17 let po nehodě a kómatu: Jsem živoucí mrtvola! Co nepoznali lékaři zde, ale až v Německu?

Video
Video se připravuje ...

Jožo Ráž 17 let po nehodě a komatu: Jsem živoucí mrtvola! Co nepoznali lékaři zde, ale až v Německu? Markéta Reinischová, Petr Soukup

Fotogalerie
5 fotografií