Ve snídani s Novou se za dobu její existence prostřídalo už mnoho moderátorů. A jak už to tak v živém vysílání bývá, málokdy je vše naprosto perfektní. Petr Říbal, který vystupuje v dvojici s Hankou Mašlíkovou Reinders, to ale v úterním přenosu přehnal.

Vyslovil nemístnou a rádoby vtipnou poznámku na adresu uhořelých dětí, které byly zamčené v kině ruského obchodního domu. „Martine, máte děti? No, tak někdy je přece musíte někam zavřít. Aby byl klid!“ řekl Říbal hostu, který se k problematice vyjadřoval. A to zvedlo ze židle jeho moderátorského kolegu Vítka Havliše, který byl před lety na Říbalově místě.

"To je vůl," napsal moderátor na sociální síti s emotikonou, která se plácá nechápavě do čela. A pod příspěvkem se začaly objevovat kritické komentáře na Říbalovu adresu. "Jedna blbá věta... takhle se přesně zabíjí kariéra," okomentoval jeden z Havlišových přátel. A je to tak. Televize Nova momentálně řeší, jaký postih je pro velkohubého moderátora ten nejvhodnější.

VIDEO: Moderátor Říbal žertoval o uhořelých dětech: Přešlap ve Snídani s Novou!

Video
Video se připravuje ...

Moderátor Říbal žertoval o uhořelých dětech: Přešlap ve Snídani s Novou! TV Nova

Blesk.cz se dovolal také dvěma bývalým moderátorkám Snídaně s Novou, které ale byly ve svých soudech kapku mírnější. "Neviděla jsem Snídani s Novou už pěkně dlouho, takže jsem tuto kauzu nezaregistrovala. Ale naštěstí se mně osobně nic takového nestalo, asi také proto, že jsem sama máma," uvedla Dana Morávková, která ve Snídani v devadesátých letech začínala s Liborem Baselidesem.

S Havlišem pak Snídani moderovaly postupně Kateřina Hrachovcová a Eva Decastelo. "Já sama jsem vysílala Snídani přes dva roky, a jsem jen ráda, že se během té doby nic takto tragického během mé služby nestalo. Když vzpomenu, jaké kraviny ze mě občas padaly, nejsem si jistá, jak bych reagovala já. Vím, že je to naprosto nevhodné, ale v tom tlaku a stresu, které tříhodinové živé vysílání obnáší, je to pro mě lidsky pochopitelná chyba. Snídaně je odlehčený formát, moderátoři jsou zvyklí s hosty žertovat, a tohle Petr prostě automaticky vypálil. Vím, jak je z toho teď špatný. Já bych ho omluvila," říká Decastelo.

Není to poprvé, co se Říbal v přímém přenosu unáhlil a nedržel jazyk za zuby. Už je to pár měsíců, co si nedal pozor, a jelikož se nevyply mikrofony, šlo slyšet do éteru, jak mluví, když si myslí, že není vidět ani slyšet. A nic pěkného to nebylo. „Tohle prostě nejde, ty vole do pi*i," klel Říbal, aniž by tušil, že ho diváci ještě slyší.

VIDEO: Říbalovi ze Snídaně to ujelo: Do pí*i, vykřikl v přímém přenosu

Fotogalerie
13 fotografií