„Nikde jsem nezakopnul,“ hlásil filmový hezoun už ode dveří a vyčerpaně se sesunul na židli před plným sálem diváků. Na pravou nohu totiž nemohl došlápnout. „Hrozně rád bych řekl, že jsem skákal padákem nebo že jsem jezdil na koni, ale stalo se to v kuchyni. Je to úplně trapné. Prostě úraz z nepozornosti,“ vysvětlil záhy Blesku.

„Při vaření už budu opatrnější,“ vtipkoval. Nejde přitom jenom o vyvrknutý kotník, ale o poraněnou šlachu. „Myslel jsem si, že mám jenom říznutou nohu, ale když to doktorka odkryla, tak zjistila, že mám i naříznutou šlachu. Naštěstí ne celou,“ popsal nám zranění s tím, že mu dlahu sundají až začátkem dubna. „Tak od 5. dubna začnu chodit o holi. Na kolik budu moct s nohou fungovat, bude záležet, jak bude ta rehabilitace rychlá,“ dodal syn Chantal Poullain (61) a Bolka Polívky (68).

Jelikož jeho nový film Do větru zaštítila malá produkce s minimálním rozpočtem, sám si musel poradit i při cestě z projekce. Zranění si kryl velkou ponožkou, o berlích pak balancoval na kočičích hlavách a vydal se směr MHD. 

Strach z vody

Paradoxem je, že ve filmu Polívka se sice plaví s přáteli na plachetnici po řeckých ostrovech, ve skutečnosti by ale nic takového neabsolvoval. "Mám paniku z plavání na širém moři. Takové to modro všude kolem vás, kde už nic nevidíte, natož dno. Bojím se té neviditelnosti. Moje plavání ve filmu je vlastně zdrhání před žraloky," přiznal Blesk.cz herec, který si ve filmu zahrál s Jenovéfou Bokovou a Matyášem Řezníčkem. 

VIDEO: Vladimír Polívka: Když má žena hezké oči, tak jí podléhám

Video
Video se připravuje ...

Vladimír Polívka: Když má žena hezké oči, tak jí podléhám Igor Hellebrandt/BPŽ

 

Fotogalerie
33 fotografií