„Už při odletu jsem věděl, že nebude lehký se vrátit,“ vypráví svým nezaměnitelným hlasem Tříska na záběrech dojemné reklamy, která vznikla u příležitosti oslav 80. narozenin pražského Letiště Václava Havla. Jeho vzpomínky se týkají doby, kdy za minulého režimu i s rodinou opustil Česko.

Rodina se pak usadila v Los Angeles, kde představitel Igora Hnízda z Obecné školy zůstal i po revoluci. Do vlasti se pak ale pravidelně vracel a navštěvoval i milovaný Karlův most, což byl jeho rituál. Ten se mu však nakonec stal i osudným, jelikož z něj loni na konci září spadl do Vltavy a začal se topit. Z vody ho sice vytáhli dva cestující z výletní lodi, ovšem na následky zranění pak herec v nemocnici zemřel.

Letiště však ani po tragické smrti nechtělo jeho vzpomínky z reklamy vystřihnout. Proto se obrátilo na jeho pozůstalé. „Souhlas rodiny pana Třísky se zveřejněním videa v původní zamýšlené podobě včetně dalších vzpomínek tohoto výjimečného umělce má pro Letiště Praha obrovský význam. Moc si tohoto souhlasu vážíme," uvedl pro Mediář výkonný ředitel korporátní a marketingové komunikace Letiště Praha Jakub Puchalský.

Kromě Třísky ve sporu promlouvají i další známé osobnosti, které jejich životní cesta i kariéra zavála do zahraničí. Například fotbalista Petr Čech (35), topmodelka Tereza Maxová (46), cestovatel Dan Přibáň (42), vodní slalomář Vavřinec Hradílek (31) a další. 

VIDEO: Reklama s Janem Třískou k příležitosti 80. narozenin pražského letiště

Video
Video se připravuje ...

Reklama s Janem Třískou k příležitosti 80. narozenin pražského letiště Facebook.com/prague.airport.letiste.praha

 

VŠE O SMRTI JANA TŘÍSKY ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
36 fotografií