Co se povedlo tatínkovi Jozefu Kronerovi před lety, se jeho dceři Zuzaně Kronerové, bohužel, nepovedlo. I když se film Bába z ledu v Americe líbil, do užšího výběru pěti filmů, které bojovaly o Oscara, se nedostal. Herečce to ale líto nebylo. "Když jsme byli nominovaní do širšího výběru, představovala jsem si, jak se táta na to kouká shora s paní Idou Kaminskou (herečka z filmu Obchod na korze-pozn. red.) a oba se usmívají," řekla Zuzana v rozhovoru pro časopis Téma.  

I když herec slavil velký úspěch, nikdy se to nepodepsalo na jeho nátuře. "On nikdy nezpychl. Byl velice pokorný člověk. Přitom měl být na co pyšný," uvedla herečka s tím, že doufá, že má tyto vlastnosti po něm.

Kvůli filmu Obchod na korze si však herec prošel tak trochu peklem. Chodily mu totiž velmi nevybíravé anonymy. "Jasně, že ho ty anonymy štvaly, byl z toho strašně smutný. Hodně věcí ho zraňovalo. To byly šílené věci. Psali to pohrobci lidí z fašistické Hlinkovy strany. U nás jsou pořád," sdělila Kronerová. "V anonymech bylo třeba: Nestydíš se, ty bílý žide, že takhle pomlouváš naše krásné Slovensko? To jsi vlastenec? Že se nestydíš," dodala s tím, že vždy, když film vidí, nemůže se odlepit od obrazovky.

VIDEO: Pavel Nový získal svého prvního Českého lva! Zavzpomínal na sex před kamerou!

Video
Video se připravuje ...

Pavel Nový získal svého prvního Českého lva! Zavzpomínal na sex před kamerou! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
19 fotografií