Vlastimil Bedrna s Laďkou Kozderkovou chatku poblíž Okoře milovali. Domek leží poblíž Prahy a tak tam trávili i se svými dětmi spoustu času. „Bedrna mezi nás zapadl. Zašel do hospody, dal si s námi pivo,“ popisuje jeden ze starousedlíků počátek šťastných 80. let deníku Aha!. V roce 1986 však Kozderková podlehla rakovině děložního čípku a půlka chatičky přešla na jejich dceru Vlastimilu (41) a na Ladčinu dceru z prvního manželství Ladu (49) a právě ona zatížila domek před čtyřmi lety exekucí. Příkaz zní podle výpisu z katastru nemovitostí na 1 105 760 korun.

Po smrti Bedrny přešla i druhá půlka na Vlastu a Ladu, ovšem kvůli uvalené exekuci to je problematické dědictví. Ani jedna ze sester chatu nenavštěvuje, a tak se nabízí varianta domek prodat, ovšem kdo by chtěl koupit chatu, na níž visí exekuce?

„Zastavený podíl je pro spolumajitele malou tragédií. Z praxe vím, že půlka domu je prakticky neprodejná. Jako nejjednodušší řešení se zdá odkoupení části, na níž je uvalen exekuční příkaz. Pokud má exekutor dobrou vůli a spolumajitel peníze, mohou se i dohodnout na ceně,“ říká renomovaný pražský právník JUDr. Jan Černý.

VIDEO: Ornella promluvila o exekuci a dluzích manžela Kokty: Už začíná zase vydělávat!

Video
Video se připravuje ...

Ornella promluvila o exekuci a dluzích manžela Kokty: Už začíná zase vydělávat! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
11 fotografií