Matonoha známý například z Comebacku či z Ulice patří k nejvytíženějším hercům v Česku. Musí se pořádně otáčet, jelikož spolu s manželkou Lucií Benešovou (43) živí početnou rodinu. Možná proto řeší peníze víc než někteří jeho kolegové.

Dokonce se nedávno nechal slyšet, že by uvítal v Česku vyšší honoráře. Raději proto natáčí na sousedním Slovensku, kde si zahrál například v seriálu Prázdniny. „Všeobecně bych řekl, že na Slovensku je práce líp placená. Honorář je v Česku občas nižší, protože u nás se někdy platí jen polovina dne. U vás to tak není,“ srovnával Tomáš v rozhovoru pro web Plus7dní.sk.

Televize na Slovensku prý navíc platí paušálně. Tím pádem nezáleží, jaký čas herec na place stráví. Ať filmuje deset minut či celý den, dostane stejnou částku. Moderátorovi pořadu Co na to Češi? se ostatně nezdá ideální ani české produkce a servis, který poskytují. „V jednom projektu mi skoro nezaplatili ani cestu na natáčení,“ postěžoval si.

Možná si pak ale uvědomil, že trochu přestřelil a plivání na chlebodárce by se mu mohlo vymstít. Aby pak v Česku ještě vůbec nějakou práci sehnal! Raději tak vzal zpátečku. „Hodně záleží na konkrétním projektu. V jednom jsem měl i svého šoféra, který mě vozil domů. Jednotlivé projekty jsou finančně rozdílně pokryté. Od toho se to všechno potom odvíjí. Jsou chudší projekty v Česku a bohatší na Slovensku. A naopak,“ dodal.

Stěžovat by si ostatně vůbec nemusel, vždyť mu peníze často vystačí nejen na nutnosti a složenky, ale i na cestování. Silvestr trávil v Alpách, zimní dovolenou zase na svazích v Itálii. Kromě toho si herec dokonce loni pořídil i nový dům!

VIDEO: Tomáš Matonoha vystupoval ve čtvrté řadě show Tvoje tvář má známý hlas. S jakým přesvědčením do toho šel?

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Matonoha: Pro Tvář bude dobré, že neumím nic David Turek

 

Fotogalerie
37 fotografií