„Záda už Láďovi nedovolí hrát,“ prozradila pro Aha! hercova manželka Jaroslava Brousková (67), která žije po jeho boku již 45 let a pomáhala mu samozřejmě i v době, kdy mu bylo nejhůř. Také nedávno ho doprovázela do pražské Fakultní nemocnice Motol na vyšetření páteře. Ladislav se stále ještě při chůzi opírá o chodítko a po nemoci navíc zhubl a nechal si narůst také delší vlasy i knírek.

Dlouhé pobyty v nemocnici a operace u něj odstartovaly bolesti zad. „S bederní páteří měl Láďa už dlouho problémy, potom stačilo pár pracovních úrazů, přidružily se další zdravotní problémy a operační sál se stal nevyhnutelným,“ vysvětlila žena Potměšila.

Ten na sklonku roku 2016 prodělal velmi těžkou operaci. Lékaři pod vedením našeho nejlepšího spondylochirurga (zaměření na úrazy páteře – pozn. red.) Prof. MUDr. Jana Štulíka (50) mu při ní odstranili část jednoho obratle bederní páteře. „Pan profesor je ale zázrak, Láďu nám zachránil!“ raduje se Brousková.

Ovšem v následujícím roce se vyskytly komplikace, a tak představitele majora Maisnera z Byl jednou jeden Polda či doktora Čížka z Ordinace v růžové zahradě čekaly další dvě operace zad. „Aby toho nebylo málo, ještě mu museli operovat kýlu, takže to byly čtyři operace v jednom roce,“ vypočítala.

Její manžel má tak má po zákrocích v zádech titan a navíc se musel kvůli úbytku svalstva znovu naučit chodit. „Máme to už ale za sebou,“ oddechla si herečka a dabérka Jaroslava, která namluvila například Dolores Umbridge v sérii filmech o Harry Potterovi.

Potměšil je také rád, že zas může chodit, i když se bude muset obětovat a rozloučit se s hraním. I když před kamerou stanul poprvé coby šestnáctiletý kluk a od té doby ztvárnil řadu nezapomenutelných rolí, natáčení mu prý chybět nebude. Navíc ho těší, že řadu jeho komediálních rolí si lidé dodnes pamatují. „Jsou filmy, které si už nikdo nikdy nepromítne, ale na Poldu nebo Discopříběh se lidé dívají pořád, dokonce i mladí,“ prozradil sám herec.

„Jednou se mě taxikář zeptal, jestli jsem pan Horáček z filmu Discopříběh. Když jsem přitakal, řekl, že nebudu nic platit, protože jsem mu tím udělal dobrou náladu a hezký den. To je příjemné, ne?“ pochlubil se historkou, která jemu samotnému vykouzlila úsměv na tváři.

VIDEO: Potměšila si zamilovali i diváci Ordinace v růžové zahradě díky roli doktora Čížka. Podívejte se na  exkluzivní záběry z castingů!

Video
Video se připravuje ...

10 let Ordinace: Máme exkluzivní a nikdy neviděné záběry z castingů! Petr Macek, Jan Jedlička, TV Nova

 

Fotogalerie
52 fotografií