A v putice se objevuje i dvakrát denně. Sotva utekl hrobníkovi z lopaty, Pomeje už zase jede ve svých zajetých kolejích. Musí na ulici, musí do krámu, kde si kupuje noviny, musí do hospody, kde si je čte. Musí mezi lidi sbírat drby, musí žít tak, jak byl celý život zvyklý. A co na tom, že mu rakovina vzala hlas. Dorozumívací prostředky jsou různé. Na Pomejeho náturu nejde jen „trčet“ doma a píchat si výživu do zavedené sondy v žaludku.

„Žiju, jak se dá,“ napsal Blesku také včera sms Jirka s tím, že v nonstopu poslouchá se zájmem řeči místních štamgastů, se kterými se skámošil už v době, kdy se do pražského Břevnova přestěhoval. A co na tom, že oni pijí pivo a on kolu! „Alkohol zatím nemůžu a ani se mi ho pít nechce, protože mi začal velmi nechutnat,“ vysvětlil v sms Jirka, který prý nemá chuť ani na doušek prosecca. A to je co říct. Bylo to totiž vychlazené prosecco a zmrzlina, které mu dělaly velmi dobře na krk, když ho postupně spalovalo třiatřicet ozařování.

A bývalý vyhlášený chainsmoker Pomeje, který si skutečně zapaloval jednu cigaretu od druhé, nemá chuť ani na tabák. A to dokonce už od dubna 2017, kdy mu rakovinu hrtanu diagnostikovali. „Skončil jsem s cigárama z minuty na minutu,“ řekl tehdy Blesku Jiří. Zdá se, že nezkrotný Jiřík konečně poznal, jakou hodnotu má zdraví, získal k životu pokoru a „jedy“ už nevyhledává.

VIDEO: Jiří Pomeje se vrací do starých kolejí, už zase tráví čas s parťáky z nálevny.

Přitom, jak se Blesk dozvěděl na ORL Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, popíjet alkohol a kouřit může i po vyoperování hrtanu. „Jsou tací, kteří kouří slavíkem, do kterého si strčí cigaretu. A alkohol může po operaci hrtanu popíjet každý, pokud mu byly zachovány polykací cesty. Vůbec se to ale nedoporučuje, protože právě alkohol a cigarety způsobují převážně rakovinu hrtanu,“ dozvěděl se Blesk na ORL.

Fotogalerie
51 fotografií