Z ohně má Josef Dvořák velký strach. "Mám k ohni i ohníčku přístup zakázán. Víte, mně stačilo, když jsem na chalupě pálil klestí, jaký to byl fajrák, z něhož jsem se orosil, a moc proto raději sirkami neškrtám. To byla jedna zkušenost. A jinou mám právě z Návštěvníků, kdy jsme hasili vilu určenou k demolici. A pozor, vlezli jsme i tam, kde opravdu hořelo," zavzpomínal herec na natáčení Návštěvníků. 

A ač je oheň jeho nepřítel, zavítal do Hasičské stanice v Modřanech, kde se předvedl v dobovém hasičském mundúru, tedy podobnému tomu, který oblékl právě v Návštěvnících. Tam osobně předal postiženému hasiči a kapitánovi Liboru Bohdaneckému speciální vozík.

Ještě ale než ho odevzdal, sám se na něm projel, aby zjistil, zda se na vozíku za půl milionu korun jezdí.

Hasiče, a nejen tohoto postiženého, Dvořák obdivuje. "Na obrázku nebo ve filmu to asi nevypadá tak děsivě, ale když jste v baráku, kde je zahulená chodba a šlehají tam plameny, tak i přes nejpřísnější bezpečnostní opatření, ten strach tam je. Přiznávám, jsem strašpytel a oheň mě děsí," dodal Dvořák.

Vozík pro Libora

Hasič Libor Bohdanecký (47) utrpěl při výcviku před dvěma lety vážné poranění míchy. I po mnoha měsících rehabilitací dnes hýbe stěží jen rukama. Vozík od fondu Regi Base za půl milionu korun dostal minulý týden.

VIDEO: Josef Dvořák: Na vnoučata musím mluvit jako Maxipes Fík

Video
Video se připravuje ...

Josef Dvořák: Na vnoučata musím mluvit jako Maxipes Fík Adam Balažovič

 

Fotogalerie
31 fotografií