Vše začalo po domluvě Venduly Pizingerové (45) s filmovým festivalem Febiobestem, který letos podpoří její Kapku naděje. Vdova po skladateli se pak rozhodla na počest jeho nedožitého jubilea zorganizovat charitativní koncert. Na událost, která se 17. března odehraje ve Španělském sále Pražského hradu, chtěla pozvat i Gotta. Na 80 z jeho nesmrtelných hitů ostatně napsal právě Svoboda.

„Nikdo z našeho okolí na Karla nemá přímý kontakt, a tak jsem ho minulý měsíc oslovila přes jeho mluvčí,“ posteskla si pro Aha! Vendula, která si od mluvčí Mistra Anety Stolzové vyslechla zamítavou odpověď. Zpěvák nemůže, jelikož je na stejné datum vázán jinde.

Podobně mluvčí argumentovala i v tiskovém prohlášení, které zveřejnila: „Paní Vendula Pizingerová nás, bohužel, oslovila teprve před pár dny… Vzhledem k tomu, že má pan Gott svůj pracovní program naplánován i na několik měsíců dopředu, nemohli jsme, bohužel, její žádosti vyhovět, a to právě z důvodu jiného pracovního závazku.“

Fotogalerie: Karel Gott a jeho zdraví
132 fotografií

V něm také stála informace, že Slavík na počest hitmakera a dobrého kamaráda, s nímž zažil spoustu radostí i nepřízní osudu a mimo jiné i tsunami v jihovýchodní Asii, přece jen zazpívá. Ovšem zcela při jiné příležitosti. „Pan Gott je již nějakou dobu v jednání s Hudebním divadlem Karlín, které na prosinec letošního roku plánuje galakoncert k nedožitým 80. narozeninám Karla Svobody,“ dodala mluvčí v prohlášení.

„Je to všechno podivné. Moc panu Gottovi nerozumím,“ diví se nejmenovaný kolega z branže. Tomu se nezdá, že by zpěvák odmítl vystoupit na koncertě, jehož výtěžek poputuje na nemocné děti. „Zato na prosincovém koncertu vydělá Karlín a jeho ředitel Egon Kulhánek, který na Svobodových muzikálech už vytřískal miliony,“ nechápe někdejší spolupracovník zesnulého Svobody.

Připadá mu podivný i způsob, jakým Karel akci odřekl. „Že by mu Vendula nestála za to, aby jí svoje ne neřekl a nevysvětlil osobně? To ke Gottovu chování vůbec nesedí!“ dodal. Není sám, komu situace připadá zvláštní. Mnozí se tak dokonce ptají, jestli Mistr o koncertě na Hradě vůbec věděl a zda to s ním mluvčí nějakým způsobem řešila.

VIDEO: Frontman Alphaville zve Karla Gotta k společnému vystoupení!

Video
Video se připravuje ...

Frontman Alphaville zve Karla Gotta k společnému vystoupení! Blesk TV

 

Fotogalerie
57 fotografií