Radek si před 31 lety v oblíbeném filmu zahrál kamaráda frajírka Cáfy, který v jednom kuse zatápěl Hrušínskému kvůli jeho lásce k blonďaté Evě. Neměl moc replik, ale filmovou brigádou si přišel na pět tisíc korun. „Na ten film už nekoukám, vysílá se každou chvíli. Když jsem se viděl, tak jsem si říkal, že je to hrozné. Je to spíš pro zasmání,“ přiznal pro Týdeník Směr Pospíšil.

Ten už se na další konkurzy ani neobtěžoval a herectví po revoluci vyměnil za podnikání. Podle obchodního rejstříku je již od roku 1993 majitelem firmy prodávající alkohol a tabákové výrobky. „Podnikám přes čtvrt století. V Teplicích máme co do obratu největší velkoobchod s potravinami, cigaretami, alkoholem,“ potvrdil s tím, že dnes jeho slušně rozjeté impérium rozváží zboží do několika set prodejen.

Někdejší hvězda navíc prozradila i to, jak se k podnikání dostala. „Dodělal jsem průmyslovku a šel do Plzně na vysokou. Pak jsem dělal na šachtě elektriku, snažil jsem se uživit rodinu, kterou jsem měl brzy, ale vadily mi autority,“ vypráví. „Zjistil jsem, že si můžu vydělat jinak – měl jsem před klubem Luna stoleček s cigaretami, později jsem objížděl burzy. Na šachtě jsem dal výpověď a postavil si svou trafiku, rozjel jsem to ve větším.“

Posléze se mu začalo opravdu dařit. „Když už to bylo neúnosné, věci se nevešly do baráku, založili jsme s kolegou firmu,“ dodal milovník motorek Pospíšil k pohádkovému příběhu, jak se mu podařilo rozjet milionový kšeft.

VIDEO: V druhém díle Discopříběhu si striptérku zahrála Eva Čížkovská: Promluvila o unikátní operaci dcery!

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Diskopříběhu Eva Čížkovská: Unikátní operace dcery! Kristýna Léblová, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
36 fotografií