Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Veksláci z Bony a klid po 31 letech? Jeden září i na vozíčku, o další není zájem

/
  • Jak dnes vypadají herci z filmu Bony a klid?
    14. února 2018 ● 14:52

    Před Tuzexem byli mistři světa. V životě je ale stíhala jedna tragédie za druhou, jako by byli prokletí! Čím vším si za 31 let od premiéry prošli představitelé veksláků z filmu Bony a klid?

  • 1.

    Šťastný invalida

    Jan Potměšil (51) - Martin
    Dva roky po natočení filmu se herci od základu změnil život. Osudná se mu stala 8. prosince 1989 cesta z Ostravy do Prahy, kdy auto, ve kterém seděl za spolujezdcem, bouralo a on skončil s poraněnou páteří, přeraženou sanicí, krevní sraženinou na mozku a v bezvědomí na JIP. „Když jsem se po třech měsících v bezvědomí probral, byl jsem schopný jen koulet očima,“ vzpomíná na nejhorší chvíle života. Lékaři mu dávali jen pár procent na přežití. Po dlouhé rehabilitaci skončil na vozíku. Začal znovu žít. V roce 2004 se oženil, má dva syny a naplno se věnuje divadlu, filmu i televizi. Naposledy jste ho mohli vidět v seriálu Život a doba soudce A. K., kde si jako manžel najal vraha na modelku Vlaďku Erbovou (36).

    Jan Potměšil
    Autor: archiv

    Na večírek dorazil i Jan Potměšil.
    Autor: David Kundrát

    VIDEO: Jan Potměšil o pohybu.

    Video
    Video se připravuje ...

    Jan Potměšil je upoutaný na vozík, ale bez pohybu by umřel! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

  • 2.

    Abstinující alkoholik

    Tomáš Hanák (60) - Hary
    Na všech útrapách, kterými si herec za poslední tři desetiletí prošel, se podepsal alkohol. Byly doby, kdy kvůli chlastu nedokázal ani hrát. A dostal ho i na finanční dno! „Zadlužený jsem byl, ale půjčil jsem si od bohatého kamaráda, který, když uplynula splatnost, se divil, že mu to vracím. Šlo o čtyři sta tisíc, bylo to po protialkoholní léčbě, kdy jsem neměl práci ani peníze,“ přiznal Hanák s tím, že už přes dvacet let abstinuje. Dokonce se pustil i do provozování Nádražní výletní restaurace v Nižboru v bývalém nákladním vagónu. Tu chce ovšem údajně kvůli neustálým nařízením státu prodat. Momentálně shání kupce.

    Tomáš Hanák
    Autor: archiv

    Charismatického herce Tomáše Hanáka známe především díky legendárnímu divadlu Sklep.
    Autor: profimedia.cz

    VIDEO: Tomáš Hanák o životě v ženském těle.

    Video
    Video se připravuje ...

    Jak by prožil den Tomáš Hanák jako žena Jan Jedlička

  • 3.

    Nevyužitý herec

    Miloslav Kopečný (73) - Slepejš
    Je snad jediným z filmových veksláků, kterému se vyhýbají vyložené tragédie. Ani jeho život ale není procházka růžovou zahradou! Trápí ho, že po Slepejšovi už žádnou větší filmovou ani televizní roli nedostal. Rok 1989 prožil v Činoherním studiu v Ústí n. L. , poté strávil dvacet let v Divadle pod Palmovkou a v současné době je na volné noze. „Divadlo je nádherný, ale musí mu člověk úplně propadnout. A když pak nastanou chvíle, kdy není práce, tak je to taky velký trápení. Kdo není v televizi, jako by nebyl,“ posteskl si herec v Tandemu Jana Rosáka (70). V osobním životě se mu ale daří. „Mám skvělou ženu, tři krásné děti a pět nádherných vnoučat,“ pochlubil se Kopečný.

    Miroslav Kopečný
    Autor: archiv

    Kopečný ve filmu Bony a klid 2
    Autor: archiv

  • 4.

    Vážně nemocný

    Josef Nedorost (62) - Richard
    Místo herectví se věnuje archeologii. Může za to vážná nemoc z roku 1997. Jak informoval Blesk, v kravíně se napil čerstvě nadojeného mléka a onemocněl klíšťovou meningoencefalitidou! „V nemocnici jsem byl jenom tři neděle, ale stalo se to, že mi to zasáhlo perorální nerv na noze, což je ten, který ovládá pohyb nártu nahoru. Nemohl jsem v podstatě ani chodit,“ svěřil se bývalý herec ve své 13. komnatě, kterou vysílá dnes večer ČT1. Rok se léčil v rehabilitačním ústavu, následky v podobě narušené psychiky v podobě výkyvů nálad mu ale zůstaly. Dnes žije s matkou v Českých Budějovicích a věnuje se archeologii.

    Josef Nedorost
    Autor: archiv

    2014 - Josef Nedorost ve filmu Bony a klid 2
    Autor: ČT, archiv Blesku

  • 5.

    Zkrachovalý podnikatel

    Roman Skamene (63) - Bíny
    Po premiéře filmu Bony a klid se stal maskotem českých veksláků. V roce 1993 si s manželkou a společníkem otevřel restauraci v centru Prahy. Vzal si úvěr u banky, platil nájem 90 tisíc měsíčně, ale číšníci ho okrádali a společník byl gambler. Skamene nezvládal splácet úvěr a dostal se do spárů lichvářských mafiánů, kteří mu vyhrožovali i smrtí! „Padly i myšlenky, že bychom skončili se životem. To dno bylo úplně hrozný. Pak jsme si ale s manželkou řekli, že máme děti, a okamžitě to zavrhli,“ přiznal herec Blesku s tím, že svá trápení utápěl v alkoholu. Zvládl zachránit i střechu nad hlavou, když na jeho dům byla uvalena dražba. Ustál také infarkt a dnes je rozmazlovacím dědečkem a náruživým kutilem.

    Roman Skamene
    Autor: archiv

    Roman Skamene
    Autor: archiv Blesku

    Fotogalerie
    19 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

prycsnima:  Jó ten chlast.

(14. 02. 2018 16:12)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy