Ani zvěrolékaři si s tygrem Bagheerou, kterého chová Osmany Laffita s manželem Guyem Gheysensem (49), nevědí rady.

„Všimli jsme si, že přestal jíst. Proto jsme v lednu zavolali zvěrolékaře, který ho musel uspat, odebral mu krev a udělal mu radiografii. Mysleli jsme, že má ucpaná střeva, kočkám se totiž někdy dělají ve střevech koule z chlupů, které si lížou. Dostal antibiotika a zlepšilo se to,“ řekl Blesk.cz Guy.

Po čtrnácti dnech se ale tygrův stav opět zhoršil. „Byl mnohem hubenější, veterinář mu dal znovu narkózu a zjistil, že má špatný krevní obraz. Nikdo přesně neví, co mu je, ale u starších tygrů se vyskytují dvě nemoci. Jednak špatná funkce ledvin, což je způsobeno tím, že tygři jedí jen maso a málo pijí. A nebo to může být nádor, který je rozšířený někde v těch vnitřnostech,“ vysvětlil Laffitův partner.

Bagheera nyní žere jen třetinu toho, co obvykle, je zcela bez energie, už si nehraje a většinu času tráví spánkem ve své boudě. „Zatím nevidím, že by trpěl a měl bolesti. To by se pak muselo řešit jinak. Ale na to se Osmany necítí. Pokud by ale trpěl, museli bychom ho dát uspat. Osmany je na tom kvůli němu špatně, pochopitelně,“ přiznal nám Guy, který doufá v tygrovo uzdravení.

VIDEO: Osmany Laffita se pochlubil svým palácem.

Video
Video se připravuje ...

Laffita – hvězdárna Mirka Dvořáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
26 fotografií