Jiráčková trpí takzvanou flegmónou, tedy infekcí, která se agresivně šíří do měkkých tkání. "Tak na čas ruším veškeré své aktivity. Postihla mě flegmóna," oznámila plastiková kráska Gabriel Jiráčková o víkendu na sociální síťi. Strhla lavinu starostlivých komentářů.

Pro mladou dívku ale nemoc není novinkou. "Nemoc se mi vrátila po roce. Obávám se, ale zároveň spoléhám na své regenerační tělo," okomentovala Barbie slova útěchy a starostlivosti věrných fanoušků s tím, že infekce ji postihla na jedné končetině. "Děkuji, zlatíčka, snad se můj stav nezhorší, slibuji, že budu bojovat tak, jako vždy se vším," dodala Gabriel, která nyní musí být  pod dohledem lékařů.

CO JE FLEGMÓNA?

Flegmóna znamená neohraničenou agresivně se šířící infekci měkkých tkání těla. Většinou mluvíme o flegmóně končetin i některých orgánů. Nejčastějším původcem flegmonózního zánětu kůže a hlouběji uložených tkání včetně svalů jsou bakterie ze skupiny streptokoků. Flegmóna může vzniknout po průniku streptokoků do zdravé kůže (např. při poranění) nebo se rozvinout z jiné již přítomné streptokokové kožní infekce (např. růže). K rozvoji flegmóny budou náchylnější lidé s oslabenou imunitou.

VIDEO: Česká Barbie Jiráčková: Plastikou ňader to nekončí! Plánuje tři další!

Video
Video se připravuje ...

Česká Barbie Jiráčková: Plastikou ňader to nekončí! Plánuje tři další! Veronika Ničmanová, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Česká Barbie Gabriel Jiráčková (17): Nechala si zvětšit prsa na osmičky! Veronika Ničmanová, Jan Jedlička

Fotogalerie
61 fotografií