Rakovina prsu Naďu Urbánkovou potkala nepřipravenou. Byla to rána z čistého nebe. „To byla nějaká moje intuice. Neměla jsem žádné potíže, ale když se mi blížila sedmdesátka, jako vystudovaná diplomovaná ošetřovatelka jsem si řekla, že bych se konečně měla jít podívat, jak jsem na tom zdravotně,“ vysvětlila zpěvačka v časopise Téma. Dcera Jana to však tehdy viděla jinak. „Jo, diplomovaná ošetřovatelka. Dvacet let jsi nebyla u doktora,“ okřikla maminku.

Po pár dnech od vyšetření už nabral život zpěvačky úplně jiné obrátky. Musela na operaci, protože bylo zle. I když Urbánková vždy tíhla k ezoterice a podobným věcem, v tomto případě naprosto věřila lékařům.Já jsem medicíně hluboce věřila a paní docentka Tesařová, úžasná dáma, která mě měla na starosti, nic nepředstírala a všechno mi řekla na rovinu,“ řekla Naďa. „Ona mi tehdy řekla, že je to na mně. Že mám v sobě tolik optimismu a síly, že osmdesát procent léčby zvládnu sama a těch dvacet mi dodá medicína,“ vysvětlila zpěvačka s tím, že později paní docentku pozvala na svůj koncert a její manžel zpěvačku dokonce nazval „dělem“, díky energii, kterou ze sebe na pódiu vydala.

Nemoc prý porazila hlavně díky pozitivní energii a bojem proti ní. „Věřit, že všechno, co proti té mrše uděláte, bude úspěšné. To je nějaká moje vnitřní síla, kterou jsem – nevím od koho, tak říkám od pána boha – dostala. A bojuju dál, každý půlrok chodím na kontroly a zatím je pryč,“ dodala pokorně Urbánková.

Fotogalerie
24 fotografií