V životě nikdy nevíte, na koho narazíte. Naďa Urbánková ani Jana Fabiánová určitě nečekaly, že budou mít, co se týče vztahů, tak podobný osud. V časopise Téma se Jana Fabiánová svěřila, jaké to bylo, když žila s psychopatem.

"Vydržela jsem to půl roku. Radila jsem se tehdy s terapeutem, popisovala mu příznaky, jak se to vyhrocuje, jak mě ten člověk cíleně psychicky naleptává," začala s vyprávěním Jana. "Chystala jsem se třeba odejít na pracovní schůzku a on mi najednou udělal scénu, zakázal mi na tu schůzku jít a tři hodiny mě rozebíral v křesle. Takhle se postupně ocitáte na dně, ztrácíte sebevědomí i vůli bránit se. Vlastně k tomu neměl ani žádný konkrétní důvod, jen vybudovat u mě závislost na něm, protože to je způsob, jak tito lidé často chápou "citové" pouto," uvedla s tím, že impuls k odchodu pro ni bylo to, když nad ní partner stál s nožem v ruce a řval, že jí zničí život.

V podobné situaci se ocitla i sama Naďa Urbánková a Jana tomu byla svědkem. Svoji maminku ale tehdy nevarovala, protože to podle Urbánkové nešlo. "Ten člověk byl vedle mě furt," pokrčila rameny Urbánková. "Já jsem jenom viděla, že ačkoliv se Jana chovala noblesně, on ji nenáviděl. Viděl totiž v tom jejím pohledu, že ona ví, co je to za hajzla, a naprosto zuřil," vysvětlila Urbánková. Nakonec se jí však naštěstí od tohoto partnera podařilo uniknout.

Fotogalerie
28 fotografií