V nejtěžších chvílích se pozná, kdo je opravdový přítel. A filmový producent Pavel Pásek (50) se jako kamarád na život a na smrt opravdu nezapře. „Je to strašný, co se Jirkovi přihodilo. Díky ale pánu bohu, že se pro tu operaci rozhodl, že už nechce umřít!“ řekl Blesku Pásek.

„Udělám z něho nemluvící hereckou hvězdu! Dávám si za úkol, že z Jirky udělám zase velký silný zvíře!“ rozhodl producent. Inspiroval se hercem Jiřím Němečkem (†72), který kvůli nemoci také přišel o hlas, a přesto dál točil. 

Pásek už dal dokonce scenáristovi příkaz, aby Jirku zapracoval do děje připravovaného televizního seriálu Kameňák. Pomeje se tak s největší pravděpodobností objeví v každém díle jako svůdný a pohledný školník. „Pavel je opravdu kamarád, Jirku má rád a myslí to s ním upřímně. Podporuje ho, seč může, a Jirkovi to moc pomáhá,“ kvituje manželka Andrea Pomeje (29) s tím, že Pavel Pásek se chce kamarádovi po operaci postarat i o dlouhý ozdravný pobyt v Thajsku.

Učí se psát SMS

Jiří měl dosud problém napsat i jednoslovnou textovku, zato volal na všechny strany. Nemoc ho ale přinutila a už se učí psát. Přesto nabyl dojmu, že komunikovat pouze písemně nebo mimikou mu nebude stačit. „Rozhodl se naučit hovořit jícnem a také skrz mašinku, která už dokáže napodobit i jeho hlas,“ svěřila Blesku manželka Andrea.

VIDEO: S rakovinou bojující Pomeje (53): Uvedli ho do umělého spánku!

Video
Video se připravuje ...

S rakovinou bojující Pomeje (53): Uvedli ho do umělého spánku! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
29 fotografií