S Jakubem, který v Brně působil v mnoha představeních, se na půdu divadla přijde jistě rozloučit řada jeho kolegů a přátel. Ovšem velké otazníky se rojily kolem účasti jeho strýce Pavla Zedníčka. Ten ho bral skoro jako vlastního syna, a dokonce si ho k sobě vzal i jako spolumoderátora do zábavného pořadu Kurňa, co to je?

Jeho náhlý odchod ho tak samozřejmě velmi zdrtil. Zrovna přitom s manželkou Hankou Kousalovou (54) na Floridě oslavovali první výročí svatby, když se o hrůzné události dozvěděli. Okamžitě se vydali na cestu zpět do Čech. „Sháníme nějaký let, ale je to velice těžké, vše je obsazené,“ prozradila producentka s tím, že všechny lety z Ameriky jsou na začátku ledna vyprodané. Přesto se dvojici nakonec podařilo do vlasti vrátit, a tak pohřeb stihnou.

Nejprve měl být přitom obřad určen zejména pro jeho nejbližší a kolegy z divadla, nikoliv pro veřejnost. Posléze ale došlo ke změně. „Poslední rozloučení s naším kolegou Jakubem Zedníčkem proběhne na Činoherní scéně Městského divadla Brno ve čtvrtek 11. ledna 2018 v 11:00 hodin a bude přístupné i pro veřejnost, řekla Blesku mluvčí scény Lenka Pazourková.

Samotný pohřeb se pak uskuteční dvě hodiny po poledni v brněnském krematoriu. Rodina zesnulého si navíc najala ochranku a doufá, že vše proběhne v klidu.

Fotogalerie: Smrt Jakuba Zedníčka (†27), synovce Pavla …
21 fotografií

Jakubova smrt přišla velmi nečekaně. Stal se totiž jednou z prvních letošních obětí dopravních nehod, když zhruba půl hodiny po silvestrovské půlnoci zahynul na dálnici D1. Jeho automobil podle všeho dostal smyk a narazil do svodidel. Herec pak vystoupil z vozu, ovšem když přecházel dva protisměrné pruhy, smetla ho dodávka a on byl na místě mrtvý.

Přímý přenos z posledního rozloučení s Jakubem Zedníčkem sledujte DNES od 11 hodin na Blesk.cz

VIDEO: Pocta zesnulému Jakubovi Zedníčkovi (†27): Divadlo vyvěsilo černý prapor!

Video
Video se připravuje ...

Pocta zesnulému Jakubovi Zedníčkovi (†27): Divadlo vyvěsilo černý prapor! Zdeněk Matyáš

 

 

 

Fotogalerie
40 fotografií