„Věřím, že příznivce pana Pomejeho potěší informace, že je jeho zdravotní stav stabilizován a že dýchá bez přístrojů,“ uvedla pro web Expres.cz Jitka Zinke, tisková mluvčí Ústřední vojenské nemocnice, kde je Jiří již nějakou dobu hospitalizován.

Zatímco poslední zprávy informovaly o tom, že už herec sebral síly a udělal pár prvních krůčků, i když ještě dýchal s pomocí přístrojů a hadiček. Teď ale došlo k dalšímu zlepšení. Nyní už může alespoň dýchat sám. „Aktuálně je zdravotní stav pana Pomejeho stabilizovaný,“ vysvětlila mluvčí.

Z toho má jistě velkou radost i Jirkova manželka Andrea Pomeje (29), která za mužem do špitálu denně dochází. Ovšem oba dobře ví, že zatím není vyhráno. „V průběhu tohoto týdne absolvuje vyšetření, jejichž výsledky by měly být známy v příštím týdnu. Na základě výsledků bude s pacientem konzultován další postup léčby,“ dodala pro Expres mluvčí nemocnice. O jaká vyšetření se přesně jedná, už neuvedla.

Ovšem jak se Andrea již dříve vyjádřila, poslední možností je nyní operace. Při ní by ovšem herci a dabérovi museli odebrat hlasivky a on už by tak mohl mluvit jedině s pomocí speciálního aparátu, zvaného slavík.

Tuto možnost ale Pomeje doposud odmítal a raději vsadil na půst, kterým chtěl nádor vyhladovět. „Nechtěl přijít o hlas, který ho živí. Má v hlavě nastavenou úroveň života, jak ho chce žít, a musí to být jeho cesta a jeho rozhodnutí,“ vysvětlovala jeho pohnutky manželka.

VIDEO: S rakovinou bojující Pomeje (53): Uvedli ho do umělého spánku!

Video
Video se připravuje ...

S rakovinou bojující Pomeje (53): Uvedli ho do umělého spánku! Tereza Kühnelová

VŠE O JIŘÍM POMEJE ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
44 fotografií