„Říká se, že jeden pohlavní styk má stejný kalorický výdej jako sportování. Záleží ale také na pozici. Nejvíc kalorií člověk spálí při souloži ve stoje. Rovněž je třeba si uvědomit, že jeden z největších kalorických výdejů je také orgasmus. Jak při čtvrthodinové souloži ve stoje, tak při orgasmu člověk v průměru spálí sto plus sto kalorií,“ řekl sexuolog na křtu knihy dietoložky Dity Pichlerové.

Už řadu let pomáhá pacientům s psychickými i sexuálními poruchami a nevylučuje, že právě obezita je jedním z příčin těchto potíží. „Tloustnutí je jeden z nejrizikovějších faktorů erektilní dysfunkce, protože vede například k cukrovce a ta vede k dysfunkci cév, která zase vede k problémům s erekcí. Je to horší pro muže než pro ženy, u nich to méně ovlivňuje sexuální aktivitu,“ prozradil Petr Weiss.

On sám by také rád něco zhubnul, zatím se mu však nedaří. „Zkoušel jsem dietu tukovou, dietu bez tuku, zkoušel jsem spalovat sexem. Jediné, co jsem zatím nezkoušel, je sport,“ přiznal Weiss, který je neustále pod tlakem kvůli autonehodě, kterou způsobil v roce 2016 a při které zemřeli dva lidé. I přesto, že už mu soud vyměřil trest, proces stále není u konce. „Tak to uvidíme, jak to dopadne. Člověk se s tím musí naučit žít,“ řekl Herminapress.cz Weiss. Žalobce se totiž proti rozsudku odvolal.

VIDEO: Sexuolog Petr Weiss u soudu s vražedkyní z Anděla

Fotogalerie
32 fotografií