Herci bojujícímu s rakovinou hrtanu lékaři zavedli v umělém spánku do krku trubici, protože se přestal odhleňovat, nemohl dýchat a dusil se. „Bez trubičky ještě dýchat nemůže, den ode dne je ale Jirka lepší. Nitrožilní výživa mu velmi pomáhá,“ popisuje Andrea.

Zesláblý Pomeje, jehož po 42denní hladovce skolil zápal plic, se už prý postavil na nohy a udělal pár krůčků. „Polykat a normálně jíst ještě nezkoušel, snad ale už brzy začne,“ komentuje jeho manželka, která ho navštěvuje denně a dceru Aničku (4) zatím na čas svěřila svým rodičům. „Nejsem ve stavu, kdy bych ji mohla mít doma,“ vysvětlovala. Celá situace je pro ni velmi složitá a péči o dítě a jeho zvídavé dotazy na tatínka by teď zvládala jen těžko.

Andrea je hlavně ráda, že její muž dělá pokroky. Nejtěžší pro ni bylo sledovat, když jen bezvládně ležel. „Je pro mne hrozný vidět toho statečnýho, silnýho chlapa, jak tam nemohoucně leží,“ vylíčila své pocity brunetka, která se modlí, aby se Jirka uzdravil.

Nad tím, co s ním bude dál a v jakém stavu je jeho nemoc, ale stále visí otazník. „Všechny výsledky ještě nejsou pohromadě. Snad budeme co nejdřív vědět, na čem jsme,“ dodala Pomeje.

Jisté je, že nádor se hladovkou zmenšil, ale rakovinu se zcela zastavit nepodařilo. Navíc si tím herec a dabér oslabil organismus. Jeho jedinou možností je nyní operativní odstranění nádoru. Při něm by sice přišel o hlasivky a mluvit by mohl už jenom s pomocí tzv. slavíka, jako třeba dabér Vinnetoua Stanislav Fišer (86). Ale zato by přežil.

VIDEO: S rakovinou bojující Pomeje (53): Uvedli ho do umělého spánku!

Video
Video se připravuje ...

S rakovinou bojující Pomeje (53): Uvedli ho do umělého spánku! Tereza Kühnelová

 

Fotogalerie
55 fotografií