„Rozloučení s Kubou nekoncipujeme jako veřejné,“ řekla Blesku mluvčí divadla Lenka Pazourková. Divadlo ani nezřídilo kondolenční listiny. Samotný pohřeb se totiž v brněnském krematoriu uskuteční ještě téhož dne dvě hodiny po poledni.

Podle informací Blesku je strýc Pavel s manželkou Hankou (54) už na cestě z Floridy. Tam chtěli oslavit první výročí jejich svatby, jenže přišla krutá zpráva, že Jakub půl hodiny po silvestrovské půlnoci zemřel na dálnici D1. Jeho automobil podle všeho dostal smyk, když pak vystoupil a přecházel dva protisměrné pruhy, smetla ho dodávka a on na místě zemřel...

Kým ho nahradí?

Jakub Zedníček, známý z pořadu Kurňa, co to je?, patřil k nejobsazovanějším hercům brněnského souboru. Jeho úmrtí proto zasáhlo do řady inscenací. V příštím týdnu bude muset divadlo začít řešit přeobsazení řady jeho rolí. „Kuba hrál třeba titulní roli v nadlouho vyprodaném muzikálu Bítls. Tam budou dál alternovat dva jeho kolegové Marek Kolář a Jiří Mach, kteří roli bubeníka Ringo Starkeye nastudovali spolu s ním,“ řekla Blesku Lenka Pazourková.

VIDEO: Zemřel synovec Pavla Zedníčka, moderátor Jakub (†27)! Byl obětí první nehody roku 2018!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel synovec Pavla Zedníčka, moderátor Jakub (†27)! Byl obětí první nehody roku 2018! Tereza Kühnelová

Pohřeb Jakuba Zedníčka sledujte ve čtvrtek od 11 hodin na Blesk.cz.

Fotogalerie
35 fotografií