Vánoční zázrak, v nějž všichni doufali, se nevyplnil. Před svátky se zdálo, že zlá noční můra skončila. Režisér se probral z umělého spánku a šťastná manželka Olga (39) k němu přivedla dcery Annu Karolínu (9) a Evu Marii (3).

„Víra, naděje, láska. Krásné Vánoce přejeme,“ sdílela pak Olga před Štědrým dnem svou radost přes sociální síť fotografií probuzeného muže s dětmi v nemocniční posteli. Jenže podle informací Blesku se ihned po svátcích stav slavného režiséra znovu prudce zhoršil a specialisté na střešovickém ARO museli znovu začít bojovat o jeho život!

Menzel napřed loni v listopadu trpěl bolestí ucha, pak celé hlavy. Zkolaboval a našli ho ležet v bytě. Po převozu do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích se musel podrobit těžké mnohahodinové operaci mozku, po níž ho lékaři uvedli do umělého spánku, z něhož procitl až těsně před Vánocemi. Co bude dál, je v těchto dnech ve hvězdách. Už brzy – 23. února – by měl přitom režisér slavit osmdesátiny.

V Indii dostal »stopku« kvůli nahému zadku

Zatímco režisér leží v nemocnici, v Indii mu zcenzurovali dokumentární film CzechMate: Hledání Jiřího Menzela, který trvá 7 hodin a 14 minut. Natáčel se dlouhých 8 let a obsáhle (mj. 85 rozhovorů) se věnuje československé nové vlně a speciálně pak Menzelovi.

A právě kvůli oscarovému snímku Ostře sledované vlaky (1966) a slavné scéně, ve které Josef Somr (83) razítkuje nahý zadeček Jitky Zelenohorské (71), si v Indii vysloužil zájem cenzorů. Celkem 52 vteřin se záběry na hereččinu odhalenou zadínku doporučila komise vystříhat, jinak prý může být film přístupný až od 18 let...

VIDEO: Než upadl do kómatu, stihl natočit další film! Menzelův Tlumočník má první ukázku.

Video
Video se připravuje ...

Než upadl do komatu, stihl natočit film! Menzelův Tlumočník má první ukázku! Bioscop

Fotogalerie
28 fotografií