Nadějný herec a otec devítiměsíční holčičky Mayi byl vůbec první obětí dopravních nehod roku 2018! Na dálničním průtahu Brnem, na 192. kilometru dálnice D1 ve směru na Vyškov, dostal zřejmě smyk a zapasoval svůj oranžový vůz Opel Astra Coupe do svodidel. Následně ze zatím neznámých důvodů vešel do dráhy dodávky a na následky zranění zemřel.

Zatímco všichni ještě vesele slavili příchod nového roku, rodinu Pavla Zedníčka postihla největší tragédie. Pro herce byl Jakub jako vlastní syn, kterého nikdy neměl.

Výborně si rozuměli, proto si ho také přizval do svého barrandovského pořadu. Herec se radoval, když se Jakub stal loni na jaře otcem, a rodina se tak rozrostla o nového člena. Teď bohužel o jednoho zase přišla...

Zpráva též hluboce zasáhla i Jakubovu maminku, která se zhroutila. Zedníčka oplakala i řada kolegů.  Truchlí i Městské divadlo Brno, v němž Jakub hrál, stejně jako životní partnerka Lenka Janíková. „Odchodem Jakuba Zedníčka divadlo ztrácí nejen jednoho z talentovaných herců, ale také kamaráda a přítele. V myšlenkách jsme všichni s jeho rodinou,“ uvedlo divadlo v tiskovém prohlášení.

Fotogalerie: Smrt Jakuba Zedníčka (†27), synovce Pavla …
21 fotografií

„Je to velmi čerstvé. Divadlo zvažuje oficiální rozloučení s Jakubem Zedníčkem na scéně podobně jako v případě zvukového režiséra Milana Vorlíčka. Zatím není stanoveno datum, musíme brát ohled na názor rodiny,“ řekla Blesku mluvčí divadla Lenka Pazourková.

VIDEO: Zemřel synovec Pavla Zedníčka, moderátor Jakub (†27)! Byl obětí první nehody roku 2018!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel synovec Pavla Zedníčka, moderátor Jakub (†27)! Byl obětí první nehody roku 2018! Tereza Kühnelová

Nebylo jen Kurňa...

Jakub Zedníček se narodil 13. června 1990 v Brně. Od 9 let se věnoval stepování. Ve stepových soutěžích byl dvakrát první na mistrovství ČR a sedmé místo obsadil na World Championship Tap Dance 2002.

Na brněnské konzervatoři studoval obor hudebně-dramatický. Na prknech Městského divadla Brno rozesmával publikum jako Buddy Walsh v muzikálu Donaha!, rád také vzpomínal na roli v Chicagu, při jehož zkoušení se setkal se svou životní partnerkou Lenkou Janíkovou.

Cit pro nadsázku a humor prokázal ztvárněním hlavní role doktora Fredericka Frankensteina v muzikálu Mladý Frankenstein. Své herecké umění prokazoval také v činoherních rolích, především v dramatizaci Kunderova románu Jakub a jeho pán (Mladý Otrapa) a Shakespearově Králi Learovi (levoboček Edmund). Vidět jsme ho mohli také v seriálech Škola na výsluní či Labyrint.

VIDEO: Připomeňte si Jakuba Zedníčka (†27) v pořadu Kurňa, co to je!

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si Jakuba Zedníčka (†27) v pořadu Kurňa, co to je! TV Barrandov

Fotogalerie
52 fotografií