„Mám potvrzení zaslané od energetické společnosti, kde otec s mým souhlasem a podpisem žádá 4. prosince o montáž plynoměru na jeho jméno. A je tam i můj podpis,“ řekl deníku Aha! Rychtářův starší syn a své tvrzení potvrdil dokumentem.

„Nic takového jsem nikdy nepsal a ani podpis se vzdáleně nepodobá tomu mému. Otec ani můj pravý podpis nezná. Proto jsem byl ve středu na policii, aby vše vyšetřila,“ řekl Josef Rychtář junior s tím, že si nepřeje, aby byl jeho podpis kvůli dalšímu možnému padělání zveřejněný.

Navíc táta Rychtář údajně bez jeho vědomí žádal i o připojení elektroměru. Jako menšinový vlastník vily k tomu sám nemá právo. Jeho podíl byl navíc prodán v dražbě. Vdovec se ale k celé záležitosti nevyjádřil. „On na tom teď není dobře, protože má nějaký špatný tlak. Zavolejte později, jestli to už bude možné,“ řekl Aha! do telefonu Rychtářův mladší syn Jan (29).

„Podle mého právního názoru se jedná o klasický podvod, kdy někdo uvádí jiného v omyl, aby tím získal prospěch, což tady evidentně je,“ vysvětlil deníku Aha! renomovaný pražský právník JUDr. Jan Černý. Pokud Rychtář opravdu zfalšoval synův podpis, dopustil se trestného činu. „Vzhledem k tomu, že tady nejde o značnou škodu, kdybych trest odhadoval já, tak dotyčnému hrozí jednoroční podmínka,“ dodal.

Rychtář už ale v podmínce je! V září 2016 mu byl za autonehodu pod vlivem alkoholu a napadení exmanželky Dariny Nové (59) uložen souhrnný trest odnětí svobody v trvání dvou let s podmíněným odložením na zkušební dobu čtyř let. „Pokud má tedy dotyčný podmínku, může dojít k tomu, že ta původní se promění v takzvaný tvrdý trest,“ řekl JUDr. Černý. A to by v případě Rychtáře byly dva roky za mřížemi.

VIDEO: Policie vtrhla do domu vdovce po Bartošové (†48): Násilím odpojovali elektřinu, Rychtář zuřil a vyhrožoval

Video
Video se připravuje ...

Policie vtrhla do domu vdovce po Bartošové (†48): Násilím odpojovali elektřinu, Rychtář zuřil a vyhrožoval. Martin Hykl

Fotogalerie
33 fotografií