Pohádku Slíbená princezna kritizovali diváci i režiséři. Nadávali na do očí bijící žlutou paruku, která princezně v podání Marty Dancingerové příliš neslušela, ale hlavně na nevhodné scény pobuřující rodiče.

„Jak něco takového můžou nazvat pohádkou? Střílí se tam samopalem, princezny se chovají jako striptérky a operují se tam siamská dvojčata,“ rozčilovali se rodiče v diskusích na internetu. „Nic podobného už nikdy nechceme vidět!“ shodovali se. „Jsem zvědav, kdy se k této pohádce přihlásí Islámský stát,“ dodávali další.

Režisérovi oblíbených pohádek Zdeňkovi Troškovi se dokonce udělalo zle.

Tohle se vážně nepovedlo. Vypadá to, že někdo vzal kameru a bez rozmyslu točil, co ho napadlo. Je to, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Na Kavčích horách se musel někdo zbláznit, že něco takového dovolili vysílat! Chudáci děti a pan Erben, který se otáčí v hrobě. Chtělo se mi zvracet, řekl loni pro Blesk.cz. 

Diváci ovšem byli na novou pohádku zvědavi. Ten večer, kdy ji loni Česká televize odvysílala, ji sledovalo 1,729 milionu diváků, a porazila tak i oblíbený film S čerty nejsou žerty.

Jenže letos se v televizním programu neobjevila. Pohádky se nasazují tak, aby zapadly do celkové plánované skladby programu a rozhodně neplatí, že se musí každý rok odvysílat všechny, řekla Blesk.cz tisková mluvčí ČT Karolina Blinková.

Není ale vyloučeno, že vedení programu na České televizi nechtělo znovu snášet ostrou kritiku za podle mnohých nepovedenou pohádku. Tak snad se jí ještě někdy dočkáme. 

Fotogalerie
39 fotografií