Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Letos jim zemřeli jejich nejbližší: Jak strávily Vánoce vdova po legendárním herci nebo dcera slavné herečky?

/
  • V některých rodinách letos měli smutné Vánoce.
    27. prosince 2017 ● 11:18

    Vánoce jsou dobou, kterou většina z nás nejraději tráví v kruhu rodiny. Některým rodinám však letos jeden nebo více členů odešlo a svátky pro ně měly trochu smutný ráz. Jak vypadaly letošní Vánoce například u rodiny herečky Květy Fialové nebo u Heidi Janků?

  • 1.

    Vánoce rodiny Věry Špinarové (†65)

    Syn Adam: Mamka byla s námi

    Celý život věřila, že u štědrovečerní tabule s ní stolují i všechny mrtvé drahé duše. A stejně tak tomu teď bylo i u syna Věry Špinarové (†65), jež naposledy vydechla 26. března.

    „Mamka byla celé Vánoce s námi. Večeřela s námi, byla s naší dcerou na horách, smála se, byla šťastná a upovídaná. To, že někdo zemře, neznamená, že úplně zmizí,“ sdělil Blesku zpěvaččin syn Adam Pavlík (42), který byl s matkou jedna duše, jedno tělo.

    Věra Špinarová se synem vystupovala v jeho kapele Adam Pavlík band.
    Autor: Foto: Mária Rušínová, Karel Janeček

    „A tak to už zůstane navždy,“ netajil Adam, kterému v jednom roce neodešla jen matka, ale i otec Ivo Pavlík (†84). „Taťka byl také s námi, samozřejmě, jinak to přece ani nejde.“

    Ivo Pavlík, Věra Špinarová a jejich malý syn Adam
    Autor: Reprofoto Česká televize

  • 2.

    Štědrý den rodiny Květy Fialové (†88)

    Dcera Zuzana: Porušila jsem zákaz

    V kostele se na Štědrý den zapalují svíčky! To vyznávala celý život slavná Tornádo Lou Květa Fialová (†88), která zemřela 26. září. Její dcera Zuzana Hášová (55) se proto rozhodla porušit zákaz a v kostele za maminku zapálila 24. prosince hned čtyři svíčky.

    „Ve většině kostelů se to nesmí a maminku to pěkně štvalo. Proto jsem se na Štědrý den vydala na pražský Karlák do maminčina oblíbeného kostela svatého Ignáce a s gustem porušila zákaz. Přinesla jsem si svoje svíčky, zapálila je od Betlémského světla, které v kostele hořelo, a nechala je tam. Snad mi bude odpuštěno,“ řekla Blesku Zuzana.

    Zuzana s maminkou Květou
    Autor: Alexandr Malachovský, archiv Blesku

  • 3.

    Svátky rodiny Heidi Janků (55)

    Kolaps během rozhovoru!

    Nezvládla emoce! Zpěvačka Heidi Janků (55) se sesypala během vánočního rozhovoru pro rádio Frekvence 1. Stanice telefonovala o svátcích známým osobnostem a rozhovor s Heidi byl velmi emotivní. Není divu! Letos jí zemřel manžel Ivo Pavlík (†84), před tím jí odešla velká kamarádka a Ivošova bývalá žena Věra Špinarová (†65).

    I přesto dokázala Heidi odpovídat na otázky moderátorů. „Jsem se svojí rodinou. Domluvila jsem se s ní už na začátku prosince. Takže prožívám rodinné Vánoce,“ svěřila na Frekvenci 1 zpěvačka. Otázka, co letos našla pod stromečkem, s ní ale pořádně zacloumala. „Já už jsem ve věku, kdy raději ty dárky dávám. Ani mi nezáleží na nějakých dárcích. Ale chtěla bych, aby ten další rok byl lepší. Pardon…“ řekla uplakaným hlasem Heidi.

    Nemohla vůbec mluvit, a proto stanice rozhovor přerušila a pustila písničku. Na další otázky už Heidi odpověděla v klidu a následně popřála posluchačům krásné Vánoce.

    Heidi Janků a Ivoš Pavlík
    Autor: David Malík

  • 4.

    Vánoční zázrak

    Režisér Jiří Menzel: Probudil se z umělého spánku!

    Bylo to s ním zlé a všichni se báli nejhoršího. Ale o Vánocích se stal zázrak! Oscarový režisér Jiří Menzel (79) se probral z umělého spánku. Ve střešovické nemocnici už tatínka navštívily jeho dcerky Anička (9) a Evička (2), které u Menzelova lůžka vyfotila manželka Olga (39).

    „Víra, naděje, láska... Krásné Vánoce přejeme,“ napsala pak ke snímkům na sociální síti Menzelová. Režisér byl měsíc v umělém spánku kvůli meningokoku, který způsobuje zánět mozkových blan.

    Menzela na lůžku obklopily jeho dcery.
    Autor: profimedia.cz, archiv

    VIDEO: Než upadl do kómatu, stihl natočit film! Menzelův Tlumočník má první ukázku!

    Video
    Video se připravuje ...

    Než upadl do komatu, stihl natočit film! Menzelův Tlumočník má první ukázku! Bioscop

    Fotogalerie
    59 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy