K tomu, že se Hana Krampolová zřejmě opět vrátila k pití alkoholu, se vyjádřil renomovaný psychiatr na léčbu závislostí MUDr. Karel Nešpor (65). Podle něj mají Hančiny časté nákupy svůj důvod. „Člověk, který je závislý, tak chce nejdřív vypít jenom malé množství. Proto si koupí jen trošku. Malá dávka ale vyvolá bažení po dalším alkoholu. To zhorší sebeovládání a on si jde pro další. Třeba u hazardu tomu říkáme bankomatová běhavka – patologický hráč běhá mezi kasinem a bankomatem,“ sdělil Blesku.

VIDEO: Hanka Krampolová v obchodě nakupuje alkohol.

Video
Video se připravuje ...

Hana Krampolová nakupuje alkohol Blesk



Takový člověk si prý ani moc neuvědomuje, kolik toho vypil. „Když dávka přesáhne určitou míru, tak to neví ani druhý den, protože má okno. Alkoholové okénko je varovná známka toho, že mozek už toho má dost. Kdyby dotyčný takhle pokračoval, tak riskuje trvalé poškození ve smyslu alkoholové demence,“ dodal MUDr. Nešpor.

Hanku Krampolovou při nakupování lahví vína a piva nachytali svědci přímo v obchodě. Ozvala  se dokonce jedna ze zákaznic, která Hanku pravidelně potkává v obchodě, který je co by kamenem dohodil od bydliště Krampolových. „Vídala jsem ji tu i před léčením, ale teď je to snad ještě horší než předtím! Chodí mnohem častěji, denně a pro víc flašek. Narazím tu na ni třeba i třikrát denně. Ráno si kupuje pivo a přes den víno,“ říká očitá svědkyně. „Jakmile si všimne, že se na ni někdo dívá, hned to nahlas omlouvá, že přijede syn nebo nějaká kamarádka,“ dodává. Blesk získal svědectví také dalších lidí, kteří natrefili na Krampolovou s vratkou chůzí.

„Ve čtvrtek jsem ji potkal zhruba v půl deváté, jak v chlaďáku lovila plechovky piva. Nakonec si koupila hned tři,“ popisuje dobře informovaný zdroj. „Za tři hodiny byla v obchodě znovu, tentokrát se držela červeného vína,“ potvrzuje slova nejmenované zákaznice. Do třetice se v obchodě objevila ještě kvečeru, kdy si pro změnu odnesla bílé. „Hned, jak její manžel odejde do fitka, letí do obchodu pro alkohol. V týdnu se ještě drží, víkendy má horší...“ dodává zdroj. 

Zdá se tedy, že ani zdravotní stav Krampolovou nezastavil při myšlenkách na alkohol. V létě totiž musela být rychle hospitalizována. Zapíjela prášky na bolest alkoholem, a dostala dokonce i epileptický záchvat. Nakonec skončila v protialkoholní léčebně, ze které byla předčasně propuštěna. Chvíli se dokonce i držela a svůj čas vyplňovala hlavně péčí o sebe samu a rodinu. Ani to ale evidentně Hance nestačilo k tomu, aby se na alkohol jednou pro vždy vykašlala...

Fotogalerie
53 fotografií