Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Koukněte, jak vypadaly Vánoce známých herců, když byli ještě malí: Poznáte je? Vydra je pořád stejný!

/
  • Poznali byste, které celebrity jsou na vánočních fotkách z dětství?
    27. prosince 2017 ● 10:48

    To bylo radosti! Žádné mobily ani počítačové hry pod stromečkem, ale houpací kůň nebo panenka. Jak vypadaly Vánoce známých herců, když byli ještě malí? A jak na ně vzpomínají?

  • 1.

    Václav Vydra (61): Raketa na vodu

    Při svém první Štědrém dnu zářil v náručí maminky, herečky Dany Medřické (†62), jako sluníčko, a to ani ještě z dárku neměl pojem. Dneska napřed popřeje koním a projede se s nimi na zasněžené pláni, a teprve pak usedne s Janou Bouškovou (63) k prostřenému stolu. „Nejkrásnější dárky, které jsem v dětství dostal, byla raketa na vodu, parní stroj na tuhý líh, model železnice a samozřejmě knížky Karla Maye o Vinnetouovi a Old Shatterhandovi!“ vzpomíná herec a milovník koní.

    Václav Vydra.
    Autor: achiv

  • 2.

    Ondřej Kepka (48): Malý fotograf

    Honzík z Arabely odmala tíhnul spíše k fotografování a režírování nežli herectví. „Bylo mi, odhaduju, asi čtrnáct, když jsem se těšil z nadílky. A jak je vidět, už tehdy jsem dostával fotodárky...“ svěřil Blesku syn herečky Gabriely Vránové (78) alias Aničky Čihákové z Chalupářů.

    Ondřej Kepka.
    Autor: achiv

  • 3.

    Kateřina Macháčková (68): Herecký dům

    Dcera legendárního režiséra a herce Miroslava Macháčka (†68) a operní pěvkyně Věry Štiborové (†61) vyrůstala jako děti mnoha divadelníků v takzvaných hereckých domech. „To byly Vánoce v Českých Budějovicích. Byla jsem právě u sousedů. Na fotce jsou kromě mě baletka Lída Podzimková, herec Milan Klečka a kamarádka Ivanka Jedličková, později Chvostová, dlouhodobá maskérka...“

    Kateřina Macháčková.
    Autor: Archiv Blesku

  • 4.

    Jiří Štěpnička (70): Houpací kůň

    „Byly mi asi čtyři roky a toho koně na fotce jsem moc chtěl! Bylo to od maminky velké splněné přání,“ říká syn herečky Jiřiny Štěpničkové (†73). Představitel primáře Bojana z primáckého seriálu Modrý kód má Vánoce rád doteď. „Jsem vysloveně rodinný typ,“ usmívá se člen činohry Národního divadla.

    Jiří Štěpnička.
    Autor: achiv

  • 5.

    Jan Potměšil (51): Fíkus místo stromečku

    Jako devítiletý zažil jeden úplně výjimečný Štědrý večer. Díky natáčení povídky Lokomotiva z oblíbeného televizního cyklu Bakaláři, kde si zahrál s Vladimírem Menšíkem (†58). „Tehdy jsme nejkrásnější večer v roce prožili spolu pod fíkusem namísto stromečku. Dodneška na to vzpomínám moc rád!“

    Jan Potměšil.
    Autor: achiv

  • 6.

    Petr Čtvrtníček (53): Ředitel zeměkoule

    „Už jako dítě jsem chtěl být ředitelem zeměkoule!“ tvrdí herec a známý recesista. Z dětského telefonu měl stejnou radost jako dnešní děti z chytrých mobilů. Akorát se z něho nikam nedovolal. To mu ale ani v nejmenším nevadilo. Šťastný úsměv na fotce mluví za vše.

    Petr Čtvrtníček.
    Autor: achiv

  • 7.

    Jitka Sedláčková (56): Světlo Vánoc

    „Dostala jsem černouška a pravděpodobně se modlím. Abych dostala ještě něco,“ popisuje maminka kapitána Berana ze seriálu V.I.P. vraždy svou jedinou dochovanou vánoční momentku z rodinného alba. „Miluju na té fotce to zvláštní světlo – světlo Vánoc!“ dodává.

    Jitka Sedláčková.
    Autor: achiv

    VIDEO: Během vánočních svátků vytvoříme ohromné množství odpadu. Jde to i jinak!

    Fotogalerie
    9 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy