„Ruina, z níž na naši zahradu padala suť a kam zatékalo. Voda nám prosákla do čerstvě rekonstruovaného baráku,“ stěžoval si již dříve na sousední nemovitost Kristian, kterému tak kvůli tomu v domě vlhnou zdi a opadává omítka. Do zdí se navíc dala i plíseň, která zničila zejména koupelnu a toaletu.

Soused, kterým je senior po mozkové příhodě, mu navíc stavbou zabral i část pozemku. Umělec se snažil věc řešit už mnoha způsoby. Neúspěšně vše řešil s obcí a úřady. „Ten člověk s tím domem nic dělat nechce, víc než deset let to chátrá," popsal Sedmičce s tím, že se snažil s pánem dohodnout. „Já jsem to chtěl koupit a zrekonstruovat, nabízel jsem mu dokonce částku, kterou by mu nikdo jiný nenabídl, ale on řekl, že to prostě neprodá. Nechápu to," vrtí hlavou malíř.

Sám by rád objekt bývalé školky zrekonstruoval stejně tak, jak to již udělal se svou nemovitostí. Podle informací Blesku by sousedovi synové objekt klidně prodali, jenže jejich otec je neústupný - prodat nechce a na nutné opravy a úpravy nemá dostatek peněz, a tak dům dále chátrá. Těžko říct, kdy a jestli vůbec se ošemetná situace vyřeší.

VIDEO: Kristian Kodet poprvé upřímně: Jaký byl jeho vztah s bratrem Jiřím (†67)?

Video
Video se připravuje ...

Kristian Kodet poprvé upřímně: Jaký byl jeho vztah s bratrem Jiřím (†67)? Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Druhý domov na Floridě

Kodet je jedním z řady umělců, kteří mají bydlení i za mořem. „Já tady mám klid na práci a jelikož mám příští rok velkou výstavu v Praze, hodně maluji," prozradil Blesku. Když na Floridě řádil hurikán Irma, byl naštěstí zrovna v Praze, ale samozřejmě trnul, co vše živel způsobí.

„Všichni se ptali, jestli je náš dům v pořádku a jestli ho neprodáme. Tady se naštěstí nic nestalo! Náš dům je solidně postaven, navržen architektem, žádná řadovka a milujem ho," vysvětloval malíř, který do USA jezdí i s manželkou a dcerami. Právě před nedávnem znovu odcestoval, a nyní tak nemusí snášet ranní mrazíky, ale naopak si užívá sluníčka.

„Je tu nádherné slunce, modré nebe, 25 °C, ptáci zpívají - ráj. Tak proč bych to tu prodával? Možná, že někdy v budoucnu, až budu kmet nad hrobem, ale teď to rozhodně nebude," dodal pro Blesk.

VIDEO: Výtvarník Kristian Kodet: Se mnou umění v rodině vymře! Dcery s ním jen kšeftují!

Video
Video se připravuje ...

Výtvarník Kristian Kodet (68): Se mnou umění v rodině vymře! Dcery s ním jen kšeftují! Zuzana Bubílková, Petr Soukup

 

Fotogalerie
62 fotografií