Ester podobu zdědila spíše po mamince, jíž se kdysi přezdívalo »česká Bardotka«, po otci má zase talent na jazyky a také dobrodružného a cestovatelského ducha. Zatímco on se narodil ve Francii a pak žil ve Velké Británii a Německu, ona pro změnu na začátku tisíciletí v rámci humanitární společnosti Člověk v tísni působila až v dalekém Bagdádu.

V roce 2010 zase vedla rekonstrukční tým v Afghánistánu. „Ano, bojím se o ni,“ přiznal proto Laufer, který navíc s dcerou často nemohl trávit narozeniny, svátky ani Vánoce, jelikož nikdy nebyla v Česku. Výjimkou byly před třemi lety jeho 75. narozeniny, které slavil koncertem v Divadle Hybernia. Na něj se Ester do Prahy vrátila z humanitární mise a nelitovala. Když slyšela tatínka zpívat píseň „Kam zmizel tvůj dětský úsměv“, neudržela emoce na uzdě a rozplakala se.

Teď už se ale delší dobu zdržuje doma, tak jí nic nebránilo v tom, aby se přišla podívat na otcovo vystoupení na vánočním koncertu orchestru Václava Hybše (82) v pražském Divadle ABC. Ovšem s novináři se bavit nechtěla a dokonce odmítla i společnou fotku s tatínkem. Zřejmě nemá zájem, aby se o ní vědělo a raději žije »v utajení«.

V Česku možná zůstává i kvůli své mamince Ireně Greifové (77), někdejší uznávané kostýmní výtvarnici, která pracovala pro Národní divadlo a oblékla například nedávno reprízovaný filmový muzikál Noc na Karlštejně. Už dva roky na tom ale není zdravotně nejlépe. Prodělala totiž syndrom toxického šoku, jenž spočívá v selhání ledvin a jater a ztrátě vědomí.

Později musela také na operaci střev. Od té doby je upoutaná na lůžko a vyžaduje 24hodinovou odbornou péči. Zlepšení jejího stavu je v nedohlednu, ovšem interpret písně „Sbohem, lásko, já jedu dál“ za svou ženou každý den chodí, krmí ji, ale tak s ní mluví a vypráví jí o svém dni. Zpěvák, který se celým jménem jmenuje José Pedro Rodriguez de Montagnes de Laufer, by si moc přál, aby si ji mohl vzít zase domů.

VIDEO: Josef Laufer: Na plastice mi zkazili nos! Předtím jsem měl hezčí!

Video
Video se připravuje ...

Josef Laufer: Na plastice mi zkazili nos! Předtím jsem měl hezčí! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
31 fotografií