V 70. letech byl muzikant Karel Vágner součástí kapely Evy Pilarové. Pomohl jí získat zpět Zlatého slavíka a navíc se po zpěvaččině rozvodu s manželem Jaromírem Mayerem dali dohromady. „Když jsem byl v kapele, zrovna se s ním rozváděla. Víc k tomu ale nechci říkat. Eva o mně nikdy neřekla špatné slovo, protože jsem jí nikdy neublížil, naopak jsme si navzájem hodně pomohli. Ona se teď k tomu ale staví tak, že se tváří, že mě jako moc nezná, ale je to naše záležitost a nechci to rozebírat. Zkrátka období, když jsem s Evou dělal, bylo moc pěkné, ale nechci se o tom více bavit,“ uvedl Vágner v nové knize Zagorka.

Po letech se však Vágner ještě s dalším členem skupiny Víťou Hádlem rozhodl, že odejde do kapely, která vznikala kolem Hanky Zagorové. A to mu podle jeho slov také zachránilo život. Eva Pilarová se skupinou odletěla na Kubu a když se potom vraceli, tak Eva s Vlaďkou Prachařovou a technikem Honzou Zvěřinou zůstali na Kubě o týden déle, ale letadlo s její kapelou spadlo při přistávání v Praze na letišti v Ruzyni. Tím, že mě Hanka přemluvila, abych šel k ní, mi vlastně zachránila život,“ uvedl s tím, že se o tragédii dozvěděl ve Vilniusu, kde byl právě s kapelou Hany Zagorové.

Seděli jsme na pokoji, dali si panáka a povídali jsme si. Najednou se otevřely dveře a v nich stál Víťa. Byl úplně bílý jako křída. Svezl se po dveřích na zem a říká: ,Kluci jsou mrtví.ʻ ,Jací kluci, prosím tě?ʻ zeptal jsem se ho. ,Naše stará kapela spadla s letadlem,ʻ odpověděl mi. Když si vezmeš, že jsme z té kapely odešli těsně před jejím odletem na Kubu, srazilo nás to na kolena, zavzpomínal na hrozný okamžik s tím, že právě to ho se Zagorovou dalo dohromady.

Jak ale celou záležitost nesla Eva Pilarová? Moc dobře zjevně ne. „Ona celá léta dělá, jakože mě nevidí. Dokážu spoustu věcí v životě odhadnout, ale u ní opravdu netuším, proč k tomu došlo. Nikdy jsem jí neublížil. Alespoň jsem tedy nechtěl... uvedl nejistě Vágner s tím, že na dobu jejich spolupráce s láskou vzpomíná.

Zpěvačka Hana Zagorová o Karlu Vágnerovi nikdy příliš nemluvila jako o svém partnerovi. Vyzdvihovala hlavně jejich kamarádský a pracovní vztah. Navíc jejich románek ani nezašel tak daleko, aby třeba uvažovali o svatbě. „Vůbec, nikdy jsme spolu ani nežili,“ odmítla v knize Zagorová.

Vztah s Vágnerem však pro ni byl, je a bude v životě zásadní. „Cenila jsem si na něm všeho. Karel Vágner je můj báječný kamarád a myslím, že ten náš vztah je oboustranný. Známe se v dobrém i ve zlém a za ta léta se známe líp, než všechna naše manželství dohromady. Známe se šíleně dlouho, skoro padesát let,“ uzavřela zpěvačka, která je v současné době manželkou operního pěvce Štefana Margity.

VIDEO: Hanka Zagorová utrácela v Americe: Kolik kufrů si přivezla? 

Video
Video se připravuje ...

Hanka Zagorová utrácela v Americe: Kolik kufrů si přivezla? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
47 fotografií