Nadšený byl také Karel Kahovec (71). „Nejvíc se mi líbil první ročník v roce 1967, byl spontánní. Doba se uvolňovala, mohli jsme si dělat, co jsme chtěli,“ vzpomíná. Další z účastníků Viktor Sodoma (72) přidal svou nostalgii. „Nejvíc jsem se proslavil písní Hush, kterou jsem zpíval i dneska. Tehdy jsem ale měl na krku límec z matčina kožichu,“ usmívá se zpěvák.

Mnohým přibyla umělá kyčel nebo koleno, vypadaly nebo zešedivěly vlasy. Ale diváky zvedli ze židlí jako zamlada. „Hrajeme stále dobře, byl to nářez,“ prohlásil za kolegy slovenský zpěvák Pavol Hammel (69). Pětihodinový maraton mu dal za pravdu. Příští rok plánuje organizátor Ivan Rössler festival dvoudenní, a to 16. a 17. prosince.

Černý chválil Černocha

Tak hodnotil rockery v roce 1967 hudební publicista Jiří Černý: Zpěvák Juventusu Karel Černoch má všechny předpoklady stát se stejným typem pop zpěváka, ctícím rockové pojetí, jakým je třeba ve světě Tom Jones. Na Jandovi z Olympiku lze ocenit zejména jeho pečlivou artikulaci, je mu rozumět každé slovo.

Michal Polák ze Synkop 61 by mohl od minuty nastoupit k Beach Boys. Některé skupiny bez zkušeností s kvalitní aparaturou se snažily hlavně hrát nahlas, což ovšem v jejich provedení znamenalo vytvářet hluk, v němž se ztrácelo všechno, včetně jejich muziky.

VIDEO: Adam a Vladimír Mišíkovi nazpívali společný duet! Je to předělávka legendární pecky!

Video
Video se připravuje ...

Adam a Vladimír Mišíkovi nazpívali společný duet! Je to předělávka legendární pecky! Universal Music

Fotogalerie
3 fotografie