Bývalá první dáma přišla zapálit svíčku a hlavně zavzpomínat. „Moji milí fanoušci a příznivci, zastavte se se mnou v předvánočním shonu ke krátkému rozjímání. Dnes již pošesté prožívám smutné výročí chvíle, kdy odešel můj manžel Václav Havel,“ požádala Dagmar už v pondělí ráno dojemně na sociální síti.

„Vzpomeňte, prosím, se mnou na jeho osobnost, na mnoho životních rolí, které zastával, a na vše dobré, co vykonal. Zanechal nám mnoho podnětů k zamyšlení a inspiraci hodnou následování,“ připomněla Havlová.

Odkaz jejího muže je podle jejích slov stále živý. To ovšem nijak nemírní její žal. „Ani toto vědomí nedokáže umenšit bolest ze ztráty blízkého člověka, kterým pro mne zůstane. Podržte jej i Vy alespoň dnes ve svých srdcích společně se mnou,“ zakončila herečka své vyznání. Poté se vdova v doprovodu své asistentky z nadace Vize 97 vydala na Vinohradský hřbitov k rodinné hrobce Havlových.

K věnci se stuhou, který tam byl z dřívějška, položila černou kalu a zapálila za svého druhého manžela svíčku. Poté mu věnovala tichou vzpomínku a modlitbu, při které ji asistentka vyfotila mobilem. Asi po deseti minutách obě spěšně odešly. U hrobu svého prvního muže, herce Radvíta Nováka (†63), který se nachází jen několik kroků od hrobky Havlových, se herečka tentokrát nezastavila.

VIDEO: Dagmar Havlová slavnostně odhalila sochu srdce.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová slavnostně odhalila sochu srdce. Tadeáš Provazník

Fotogalerie
39 fotografií