Dalibor je už několik let nadšeným běžcem a pravidelně se zúčastňuje jak závodů, tak i maratonů. 2. prosince se společně s kamarádkou Helenou postavil na start závodů smíšených párů a jednoho kola na hoře Říp. Domluvili se, že nejdřív pojede na kole on a ona poběží, pak se vystřídají.

Při sjezdu z Řípu jsem z kola spadl a sedřel si pravou stranu těla, dodnes chodím na převazy ruky. Ale rozhodně jsem to nechtěl vzdát, tak jsem se s Helenou domluvil, že závod doběhnu a ona pojede na kole. Krátce před cílem, který je v trojské loděnici, jsme podbíhali lávku, která asi čtyři minuty nato spadla. To byla taková rána, že jsme úplně oněměli,“ svěřil se Blesk.cz Gondík.

Moderátora to šokovalo, ale od běhu neodradilo. „Příští rok poběžím všechny závody RunCzech a jeden maraton. Musím vynést všechny věci, co dostanu od Ježíška,“ usmívá se Gondík který by pod stromkem rád dostal věci na běhání a lokomotivu. Dalibor se už od dětství věnuje modelům železnice a na chalupě má celou místnost vyhraněnou pro svou železnici s vláčky.

VIDEO: Dalibor Gondík: Měsíčně uběhnu 400 km! Pomáhá to na epilepsii!

Video
Video se připravuje ...

Dalibor Gondík: Měsíčně uběhnu 400 km! Pomáhá to na epilepsii! David Turek

Fotogalerie
36 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Gondík přiznal životní restart: Nevěděl jsem, co se sebou! Mirka Dvořáková, Jan Jedlička