Vdovce zřejmě k sepsání dopisu dohnal jeho neustálý boj s bývalkou a fakt, že přišel o svůj menšinový podíl ve vile Helenka. Kvůli dluhům byl totiž prodán v exekuční dražbě, ovšem Rychtář má za to, že je prodej neoprávněný, a tak se v soudním líčení, které o něm rozhodlo, odvolává. Kromě toho ale také kope na všechny strany. Nejen na Novou, ale i nového nájemníka.

Ten má podle něj smlouvu právě s Darinou a jejich starším synem Josefem. „Člověk, kterému jste oba dva podepsali fiktivní nájemní smlouvu, se tu nejen dopouští protiprávního jednání, ale i záměrně ničí a poškozuje náš společný majetek,“ tvrdí v dopise Rychtář a zřejmě má na mysli rekonstrukci a odpojení elektřiny v objektu, který byl již před dražbou vyhodnocen jako ve špatném stavu. Jenže jemu se nelíbí, že musí žít bez proudu a teplé vody. Stejně tak jeho mladší syn Jan s rodinou, kteří ve vile žijí i přes rozhodnutí soudu o jejich vystěhování.

„Doposud nebylo pravomocně ukončené majetkové vypořádání,“ hájí se ale Josef a opřel se i do svého prvorozeného syna, který je ovšem na straně matky a vzdal se i otcova příjmení. „Co se pak týká Josefa Kaštánka, ten by neměl zapomenout, že pokud bych býval neměl trpělivost a nepíchal ti injekce, když jsi byla rizikově těhotná, dnes by tu nebyl.“

Nejenže vlastnímu dítěti připomíná, že se vůbec nemusel narodit, ale v zápětí plive jed i na jeho matku. „Tobě, Darino, závěrem přeji jedno jediné, až jednou přijde ta chvíle, kdy budeš umírat jako každý, abys umírala v těch největších bolestech se vzpomínkou na to, co jsi dokázala, aby se Ti to vše zlé v posledních vteřinách promítlo před očima,“ nešetří ženu, s níž léta žil.

Pak ji opustil kvůli zpěvačce Ivetě Bartošové, která ale v roce 2014 spáchala sebevraždu skokem pod vlak. Zvolila si tak bolestivou smrt, kterou teď shodou okolností Rychtář přeje Darině. „Když ses nedokázala chovat ani jako máma a především jako babička,“ rýpe dál v dopise vdovec.

VIDEO: Josef Rychtář u soudu s exmanželkou Darinou

Video
Video se připravuje ...

Josef Rychtář u soudu s exmanželkou Darinou. aktu.cz

 

Fotogalerie
49 fotografií