„Paní Zagorová měla vystoupit na naší uzavřené akci v Bratislavě, se vším počítala. Ale zdravotní potíže jí v tom zabránily,“ řekl Blesku zdroj z pořádající agentury. „Byla na odběrech a transfuzi,“ dodal s tím, že místo Zagorové dorazila do slovenské metropole narychlo domluvená Helena Vondráčková (70).

Zagorová se do uzávěrky tohoto vydání ke svému zdravotnímu stavu nevyjádřila. Podle informací Blesku ji nová transfuze krve vyřadila z provozu na dva dny. Ve svém vánočním turné po Česku, v rámci něhož vystoupí 12. prosince v pražské Lucerně, by ale měla pokračovat. 5. prosince už totiž byla fit a vystoupila před fanoušky ve vyprodaném brněnském SONO centru.

To, že se výměn litrů krve nadobro nezbavila, zpěvačka naznačila už začátkem letošního roku. „Ano, bojuji s tím. Ani bych o tom nechtěla hovořit, je to situace, která je daná,“ prohlásila Zagorová. 

Se vzácným onemocněním paroxysmální noční hemoglobinurie (PNH) bojuje od 70. let. Kvůli němu také nikdy nemohla mít děti, svého času se dokonce obávala, že se nedožije ani padesátky.

Příčinou nemoci je, že v těle chybí látky, které za normálních okolností chrání krvinky před jejich zánikem. „Jsem jako upír. Blednu, jsem smutná… Najednou dostanu krev a je mi báječně,“ odhalila v jednom z rozhovorů. Nemoc skolila také manžela Zagorové Štefana Margitu (61). Operní pěvec se v Paříži kurýruje antibiotiky.

Obíhala léčitele, pomohly jí čaje 

Už dříve přiznala, že se snažila nemoc řešit nejrůznějšími typy léčby. „Samozřejmě jsem se snažila i o alternativní cesty. Zkoušela jsem všechny možné léčitele. Až mě Kateřina Brožová seznámila s jedním panem léčitelem. Když seděl u nás doma, říkal – paní Haničko, myslím, že by to šlo... Předepsal mi hory čajů. Pila jsem je tři roky a ten krevní obraz byl lepší a lepší. A najednou jsem přestala chodit na transfuze,“ vzpomínala Zagorová. Po čase se ale nemoc v jejím těle opět naplno přihlásila o slovo.

TVOJE TVÁŘ: Hana Zagorová osobně učila Aleše Hámu!

Video
Video se připravuje ...

TVOJE TVÁŘ: Hana Zagorová osobně učila Aleše Hámu! TV Nova

Fotogalerie
29 fotografií