Vzhledem k tomu, že se Šmídem se chtěl rozloučit snad celý český showbyznys, nestačilo jen jedno rozloučení s ním. Nejprve se pozůstalí sešli v přeplněné smuteční síni v krematoriu v Třebíči, poté jeho kolegové zapíjeli smutek ve Švandově divadle a do třetice všeho dobrého se ve středu konala i zádušní mše v kostele svaté Ludmily na náměstí Míru v Praze.

Právě po obřadu, který začal v půl páté odpoledne a trval zhruba čtyřicet minut, vyšlo najevo, že herec před svou smrtí zřejmě velmi trpěl. „Byly to dva týdny hrůzy!“ nechali se slyšet přátelé zesnulého, mezi nimi byl také jeho životní partner. Ten ale Šmídův dlouhý boj o život v nemocnici komentovat nechtěl. „Celé tohle všechno je pro mě velmi intimní,“ uvedl pro deník Aha! malíř a maskér Bobo Sobotka (61).

Fotogalerie: Pohřeb hvězdy filmu Doktor od jezera…
72 fotografií

Nejenže byl očividně velmi zdrcený a na pokraji zhroucení, ale navíc na mši »dopajdal« o berlích. Příležitost pomodlit se za milovaného muže si ale nemohl nechat ujít. „Nezlobte se, ale nemám teď sílu k jakémukoli vyjádření,“ přiznal zkroušeně.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jerryho Šmída (†47), filmového doktora od jezera hrochů: Salvy smíchu i pláče!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jerryho Šmída (†47), filmového doktora od jezera hrochů: Salvy smíchu i pláče! Jiří Čada, Jan Jedlička

Na kolegu si přišla zavzpomínat i herečka Miluše Bittnerová (39). „Je to hrozně těžké. Bude mi nesmírně chybět,“ povzdechla si pro Aha! blondýnka, která hledala útěchu u mladého kněze Zachariáše Tomáše Kristeka. „Tímto považuji rozloučení s Jarouškem za úplné, teď zůstává jen v mých vzpomínkách,“ nechala se slyšet někdejší hvězda Ordinace v růžové zahradě 2.

Sama na tom nebyla zdravotně úplně nejlépe. „Jsem nemocná, schvátila mě velmi silná chřipka. Nemohla jsem kvůli ní ani na pohřeb,“ vysvětlovala s tím, že tryzny ve Švandově divadle se také nemohla zúčastnit kvůli pracovním závazkům, které nemohla odříct. „Takže jsem se s Jarouškem přišla rozloučit až do kostela, i když nejsem ještě zcela zdravá,“ objasnila a vzápětí propukla v pláč.

VIDEO: Herci památku Šmída zapili vskutku důkladně. Představitel Hrihorije z Ulice pak při čekání na taxíka div neusnul a nespadl do silnice.

Video
Video se připravuje ...

Div nespadl pod auta! Blesk

 

 

Fotogalerie
140 fotografií