„To, co se letos děje kolem Slavíků, mi přijde neuvěřitelné," kroutila Ilona hlavou nad aférou kolem letošního ročníku ankety popularity. Sama se na přední příčky tentokráte nevyšplhala a skončila na 31. místě se 728 body. Loni na tom byla obdobně. 1321 bodů jí stačilo jen na 28. příčku v celkovém žebříčku zpěvaček.

Každopádně dvojnásobná maminka si z toho nic moc nedělá. Sama totiž již delší dobu nemá ze Slavíka dobrý pocit. „Pro nominované interprety i hlasující, kteří investují své peníze, by měla být jasně nastavená transparentnost výsledků, aby nedocházelo ke zpochybnění výsledků a následné frašce," míní jedna z původních hvězd muzikálu Kleopatra.

Varianta, že by po současných mediálních otřesech anketa zanikla, je podle ní klidně možná. „Na druhé straně si myslím, že o oblíbenosti zpěváků svědčí nabité sály a bez této ankety bychom klidně mohli existovat,“ uvedla pro Blesk Csáková, které se již delší dobu v Českém slavíkovi nepodařilo zaútočit na první místa.

Fotogalerie: ČESKÝ SLAVÍK 2017: CO JSTE V TELEVIZI …
161 fotografií

Přitom v devadesátých letech zde o úspěchy neměla nouzi. V roce 1996 získala Stříbrného slavíka a tento úspěch v následujících dvou letech zopakovala. V roce 1999 se pak stala slavicí bronzovou.

VIDEO: Loni Ilona čarovala pro zdraví Gotta! Posílala mu energii na dálku!

Video
Video se připravuje ...

Ilona Csáková čarovala pro zdraví Gotta! Posílala mu energii na dálku! Blesk TV

Kauza kolem Slavíka

Slavnostní předávání proběhlo jako obvykle, posléze se ale objevila informace, že kapele Ortel a jejímu zpěvákovi Tomáši Ortelovi (41) pořádající agentura Musica Bohemica odebrala hlasy, jelikož prý fanoušci porušili pravidla soutěže tím, že k hlasování lanařili prostřednictvím Facebooku a radili, koho dát na další místa, aby pozice Ortela nebyla ohrožena. Proto se ředitel agentury Jaroslav Těšínský rozhodl připočíst jim body z předešlého ročníku. To ovšem mnozí považují za velmi nešťastný krok.

Mimo jiné i kapela Kabát a zpěvák Michal David (57), kteří sice oficiálně získali slavíky, jenže kdyby nedošlo k manipulacím, jejich umístění by se posunulo a porazil by je právě Ortel. Oba interpreti se proto rozhodli vrátit sporné ceny zpět, ačkoliv si pořadatel za svým krokem stojí a vyhlášené ceny prý i nadále platí.

VŠE O SLAVIČÍ AFÉŘE ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
60 fotografií