"Nikdo mě nemůže podezírat z přízně ke skupině Ortel. Byl jsem s Davidem Kollerem mezi prvními, kdo před dvěma lety (ano, ještě před Radkem Bangou), veřejně protestoval proti aplausu popové elity k získání jednoho ze Slavíků skupinou Ortel. Ne, nejsem jejich zastáncem," napsal na začátek svého příspěvku producent Janis Sidovský, který se jako mnoho dalších osobností hudebního světa vyjádřil ke kauze manipulování hlasů v Českém slavíkovi.

Video
Video se připravuje ...

Známe neupravené výsledky Slavíků! Všechno je jinak! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený

"Skupině Ortel nemohl Slavík více pomoci, když neuznal všechny hlasy, které kapele zaslali fanoušci. Pokud bylo záměrem utlumit xenofobní hlas, zazní ještě mohutněji," okomentoval situaci Sidovský logicky. A sociální sítě přesně toto tvrzení potvrzují. Zvedla se totiž mohutná vlna odporu a hněvu hlavně u fanoušků Tomáše Ortela. Ten si díky tomu upevní svoje postavení na pomyslném piedestalu.

Janis Sidovský, který má na svědomí několik českých a hlavně úspěšných muzikálů, však v tomto případě nepovažuje činy Musicy Bohemicy za šťastné. Podle něj se totiž s hlasy manipulovalo vždycky. "Působím v českém showbusinessu 25 let a vím zcela bezpečně, že se s hlasy do Slavíka manipulovalo ze strany fanklubů vždycky. Myslím tím nejrůznější výzvy ke hlasování, včetně té, která je Ortelu vytýkána: aby se na další místa psali méně atraktivní interpreti, čímž se zabezpečilo vyřazení potenciálních konkurentů. Není to a nebylo to fér, o tom není sporu. Ortel je však jediný, kdo je za podobné, jinak zcela běžné, aktivity potrestán ztrátou hlasů," uvedl Sidovský.

"Pokud bylo záměrem umlčení nebo alespoň potlačení xenofobního hlasu, pak dojde spíš k jeho zesílení. Rozhodnutí o odebrání hlasů učinilo z vlka obětního beránka a Slavík tak paradoxně nemohl Ortelu více pomoci," uzavřel známý producent a partner zpěváka Pavla Vítka.

KOMPLETNÍ NEUPRAVENÉ VÝSLEDKY SLAVÍKŮ 2017 NAJDETE ZDE!!!

Když se hudebníci, kteří získali letos Českého slavíka, dozvěděli o tomto jednání, rozhodli se svá ocenění vrátit. Kapela Kabát byla jako první. Požadovala zveřejnění správného počtu hlasů s tím, že pokud bude mít opravdu nejvíce bodů, Zlatého slavíka si ponechá. To se však nestalo. Kapela Ortel vyhrála na plné čáře. To stejné udělal i zpěvák Michal David s tím, že podle hlasů by měl správně dostat Bronzového a ne Stříbrného slavíka. Podle původního hlasování ho totiž ze stříbrné příčky sesadil právě Tomáš Ortel.

Video
Video se připravuje ...

Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral? Blesk TV

Fotogalerie: ČESKÝ SLAVÍK 2017: CO JSTE V TELEVIZI …
161 fotografií

Fotogalerie
111 fotografií