Všichni měli velkou radost, když se na základě průběžných výsledů ukázalo, že Špinarová, která letos v březnu zemřela, se probojovala mezi prvních šest míst v kategorii zpěvaček. Jenže jásot vzápětí vystřídalo zklamání a rozhořčení. Legendární zpěvačka se umístila na pátém místě a na posmrtné ocenění tak bohužel nedosáhla.

Na sociálních sítích to nyní přímo vře a celá řada diskutérů se shoduje, že výsledky ankety neodpovídají počtu hlasů, které zaslali. „Měla být na prvním místě, zasloužila by si to,“ napsala uživatelka Alena. „Nevěříme, že Věrka je jen pátá!“ zlobila se pro změnu paní Dagmar. „Celé je to připravená komedie, alespoň to tak vyznívá. Paní Věrka páté místo? To je výsměch zpěvačce s tak krásným nezaměnitelným hlasem. To je ostuda celé pěvecké společnosti,“ nešetřila soutěž další fanynka.

Další uživatelé si zase stěžovali, že každý rok vyhrávají první místa stejné osobnosti. „Zlatému Slavíku už se dávno nedá věřit,“ rozohnil se další člověk. Někteří teď dokonce vyzývají pořadatele, aby šli s pravdou ven. „A zveřejníte někdy ty originál výsledky? Jen tak, abychom viděli, jak by to pořadí vypadalo, kdyby tahle soutěž byla poctivá!“ Jejich nedůvěra k anketě patrně pramení i z toho, že organizátoři letos vyřadili švédského metalového zpěváka Joakima Brodéna (37) a stříbrnému Ortelovi zase přičetli jen tolik hlasů jako loni, protože prý při propagaci jejich kapely došlo k porušení pravidel. Ostatně, následným zveřejněním neupravených výsledků se ukázalo, že hned dvě kategorie by bez zásahu pořadatelů dopadly jinak.

VIDEO: Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral?

Video
Video se připravuje ...

Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral? Blesk TV

Nad výsledky kroutí hlavou také zpěvačka Heidi Janků. Ta se již dříve nechala slyšet, že jí na jejím umístění nezáleží. Naopak se letos rozhodla prostřednictvím Facebooku podpořit právě zesnulou Věru a vyzvat fanoušky, aby hlasovali pro ni. „Tahle anketa mě nechává chladnou, ale spíš jsem doufala, že Věra zaboduje, protože měla tolik fanoušků. Podle mě by si to fakt zasloužila,“ vysvětlovala pro Aha! vdova po Ivo Pavlíkovi (†84).

S konečným pátým místem moc spokojená nebyla. „Trochu mě to zklamalo, ale když vidím, co se tam děje, tak mě to ani nepřekvapuje. O hlasy prosí všichni a je divný, že jen Ortel se dostal do takové situace. Když to mohou udělat s jednou kapelou, tak to můžou udělat s kýmkoli,“ pochybuje brunetka o poctivosti Slavíka. „Já tomu nevěřila nikdy předtím, ale teď už tomu nevěřím vůbec!“ dodala rozzlobeně.

Zato Věřin syn Adam Pavlík (43) má na věc trochu jiný názor. „Do spekulací se nechci pouštět, ať si udělá každý úsudek sám,“ řekl s tím, že ho soutěž popularity nikdy nezajímala. „Slavíka jsem nikdy nesledoval, pro nás to nebylo nic důležitého. Není to žádné měřítko, někdo skončí desátý ve Slavíku a na jeho koncerty chodí tři lidi,“ vysvětlil a dodal: „Vlastně je to mámino nejlepší umístění za celou dobu.“

VIDEO: Syn Špinarové (†65): Slavík byl emotivní, škoda že pro mámu nehlasovali předtím

Video
Video se připravuje ...

Syn Špinarové (†65): Slavík byl emotivní, škoda že pro mámu nehlasovali předtím Luboš Procházka, Lukáš Červený

Výsledky ankety Český slavík:

Pořadí Jméno Body

1. Bílá Lucie 41 302

2. Farna Ewa 30 676

3. Vondráčková Lucie 28 835

4. Anna K. 10 327

5. Špinarová Věra 9734

6. Absolonová Monika 8310

 VŠE O SKANDÁLECH KOLEM ČESKÉHO SLAVÍKA ZDE>>

 

Fotogalerie
157 fotografií