Když den po vyhlášní vítězů vyšlo, že kapele Ortel byly odebrány hlasy, tak se do toho opřela i vítězná skupina Kabát. „Jsme přinejmenším překvapeni, a neměli jsme do včerejšího poledne sebemenší indicii, že by mohl existovat podobný problém. S nepředstíranou radostí jsme v sobotu večer převzali ceny za první místo v kategorii SKUPINA ROKU, a teď se nemůžeme zbavit dojmu, že jsme se stali součástí hry, kterou nechceme hrát,“ píše se v prohlášení kapely.

Pořádající agentura by se dnes do sedmi hodin měla k celé kauze vyjádřit. „Pokud dnes do 19:00 nedostaneme přijatelné vyjádření od pořádající agentury Českého slavíka Musica Bohemica, před naším koncertem v O2 areně, Slavíky vrátíme. Nebudeme součástí manipulace. Nechceme hrát tuhle nefér hru. Není to ovšem nic proti poslaných hlasům od našich fanoušků. Těch si samozřejmě moc vážíme,“ řekl Blesk.cz frontman kapely Kabát Pepa Vojtek

Pokud se Kabáti skutečně vzdají Slavíka, tak by to pro anketu mohl být konec! Jak se zdá, problémů má totiž pořadatelská agentura mnohem víc. Může totiž přijít i o hlavního sponzora.

Generální partner Českého slavíka, Karlovarské minerální vody, se distancuje od postupu pořadatelské agentury Musica Bohemica při vyhodnocení výsledků skupiny Ortel. Považuje ho za netransparentní. Pokud organizátoři soutěže současnou situaci nevysvětlí, zváží firma odchod ze soutěže. „Podle dostupných informací dosavadního vývoje se zdá, že organizátor Českého slavíka přistoupil k vyhodnocení ankety v kategorii zpěvák a skupina netransparentně, a od tohoto postupu se distancujeme. Je pro nás nepřípustné, aby interpreti v jakékoli kategorii, na jakékoli příčce, získali pocit pochybnosti o svém umístění v anketě. Jestliže organizátor současnou situaci nevyjasní, budeme nuceni přezkoumat naše smluvní vztahy a zvážit i možnost našeho odchodu od partnerství ankety Český slavík,“ napsal ČTK generální ředitel KMV Alessandro Pasquale.

Co přesně vytočilo Kabáty i sponzora?

Pořádající agentura Musica Bohemica při analýze hlasování dospěla k závěru, že kapela Ortel a její lídr Tomáš Ortel dostali podporu nad rámec pravidel fair play. Pořadatel se proto rozhodl započíst skupině i zpěvákovi stejný počet bodů, který získali vloni, kdy podobné porušení pravidel nezjistil. Během sobotního vyhlašování výsledků ankety o tom organizátor neinformoval, oznámil to jen později na internetu. Podrobně o celé kauze ČTĚTE ZDE!  

Fotogalerie: ČESKÝ SLAVÍK 2017: CO JSTE V TELEVIZI …
161 fotografií

VIDEO: Frontman Kabátů Pepa Vojtek: Proč ho nechtěli pustit na Slavíky?!

Video
Video se připravuje ...

Frontman Kabátů Pepa Vojtek: Proč ho nechtěli pustit na Slavíky?! Markéta Reinischová, Lukáš Červený


 

Fotogalerie
48 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Pepa Vojtek a jeho 5 dětí: Kdo se potatil? Co jeho potomci dělají? Eliška Vinterová, Jan Jedlička