„Před těmi čtrnácti dny jsem vlastně měl 112,4 a dneska ráno jsem se vážil a mám 102,2. Takže necelých 10,2 kilo za čtrnáct dní,“ vyprávěl v rozhovoru pro Prásk Pomeje, který s drsnou Breussovou dietou začal 9. listopadu. Nejenže jídlo je teď pro něj tabu, ale musí se hodně prolévat. „Denně musím vypít zhruba čtyři až pět litrů tekutin a z toho půlku těch čajů a po deseti dnech maximálně půllitr šťávy z těch řep, celerů,“ líčil herec a dabér.

„Je to pekelnej boj! Tyhle dva dny je krize. Jsem strašně unavenej,“ přiznal. Na otázku, jak se cítí, si hlasitě odfrkl, aby bylo jasné, že je se silami na nule. „Vycucaná škeble,“ řekl jen. Jeho vyčerpání bylo ostatně znát i z jeho pomalé chůze.

Jen v jedné chvíli se lehce rozběhl, aby mohl trochu šaškovat a předstírat, že pózuje u stromu. Jak je vidět, humor ho ani v těžkých chvílích neopustil. Možná i ten ho drží nad vodou. Sám se prý nechce litovat, dopředu totiž věděl, do čeho jde. „Já rizika znám, věděl jsem, že to muselo přijít. Zrovna v tomhle období přichází strašná únava, takže teď se to láme vůlí. Teď přijde to, jestli jsem frajer, nebo ne.“

Vzdal se také kouření a konzumace alkoholu a ze všech sil doufá, že vydrží. Čeká ho ještě necelých 28 dní. „Teď se měří čas, jestli to dokážu, nebo jestli mi to celé vyříznou. To je pro mě strašně důležité. Je to o vůli, je to o palici,“ svěřil se český dabér Harryho v komedii Blbý a blbější.

Právě za hlas, který ho vždy živil, se teď snaží ze všech sil bojovat. Po ukončení hladovky zjistí, zda jeho snaha byla úspěšná. Pokud ne, čekala by ho operace, při níž by mu lékaři kromě agresivního nádoru (který neustoupil ani po četných ozařováních) vyřízli i celé hlasivky. „Teprve teď po těch 14 dnech jsem se nějak kousnul, že teď věřím, že to zabere,“ řekl Pomeje, který k dietě upíná veškeré své naděje.

Breussova dieta, na kterou sází, je jednou z metod alternativní medicíny, jež má údajně vyléčit různá nádorová onemocnění. Spočívá ve ‚vyhladovění‘ tumoru, k němuž má dojít během 42 dní, kdy pacient vysadí veškerou tuhou stravu a konzumovat smí pouze vybrané zeleninové šťávy a bylinkové čaje. Zda se mu podařilo tímto způsobem onemocnění zlikvidovat, se dozví za měsíc. „Dvacátého nebo jednadvacátého před Vánoci. Byl by to nejhezčí dárek, kdyby mi řekli: Není to tam,“ dodal pro Prásk Jirka.

VIDEO: Pomeje o svém boji promlouvá i na Facebooku. Jak popsal 4. den hladovky?

Video
Video se připravuje ...

4. den Pomejeho hladovky kvůli rakovině! Rapidní úbytek váhy! Facebook

Fotogalerie
54 fotografií