„Moc vám všem děkujeme za velkou podporu a solidaritu, kterou nám v této nelehké situaci projevujete. Moc si toho vážíme a věříme, že brzy bude zase důvod k úsměvu a radosti,“ napsala včera Olga Menzelová (39) na sociální síti.

Volal i Forman

Brabec mezitím vezl svoji dceru Annu (9) do školy a malou Evu Marii (2), jejímž tatínkem je slavný režisér, do školky. „Snažím se Olze pomáhat, ale na zdravotní stav pana Menzela se musíte zeptat jí. Díky všem za podporu,“ řekl Blesku Brabec. Rodině dokonce telefonoval z USA režisér Miloš Forman (86), aby ji v těžkých dnech podpořil.

V umělém spánku

Pacientův stav se do uzávěrky tohoto vydání nezměnil. Pořád ležel na jednotce intenzivní péče v umělém spánku. „Pan Menzel je stále v péči našich specialistů a nemám i nadále svolení další informace poskytovat,“ sdělila odpoledne Blesku mluvčí střešovické nemocnice Jitka Zinke. Filmaře tam převezli v pondělí poté, co se během návratu ze zahraničí zhoršil jeho zdravotní stav. Podle úterních informací televize Nova podstoupil kvůli infekci na mozku šestihodinovou operaci, při níž mu objevili zánět mozkových blan.

VIDEO: Oscarový Jiří Menzel (79): Po operaci mozku leží v umělém spánku.

Fotogalerie
20 fotografií