Dvojí smutek ve čtvrtek prožíval Zdeněk Svěrák. Naposled si přišel zavzpomínat na písničkáře Wabiho Daňka do strašnického krematoria. „Wabi Daněk neodešel úplně. On tady s námi pořád bude. U každýho táborovýho ohně se zastaví díky svým krásným písničkám,“ řekl herec a scenárista. Na pohřeb kamaráda však přišel pozdě, a tak musel stát mezi dveřmi. I tak ale Wabiho památku uctil.

K pozdnímu příchodu však Svěráka donutily smutné okolnosti. „Nezažil jsem takovou hustotu pohřbů. Hodinu předtím měl pohřeb také můj spolužák z gymnázia, historik František Svátek. Musel jsem na oba dva,“ dodal pro Aha! Svěrák.

VIDEO: Slavní promluvili na pohřbu Wabiho Daňka.

Video
Video se připravuje ...

Hlas na pohřbu Wabiho Daňka (†70): Rozesmál veselou historkou! David Turek, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Wabiho Daňka (†70): Zhroucená vdova po Haničincovi: Říkala jsem mu brácho… David Turek, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Igor Bareš na pohřbu Wabiho Daňka (†70): Ostrá kritika a politický skandál! David Turek, Jan Jedlička

 

V krematoriu se sešlo mnoho známých tváří. K rakvi oblíbeného hudebníka Wabiho Daňka přišel například zpívající právník Ivo Jahelka, smuteční řeč pronesl herec Aleš Háma a zavzpomínala také zpěvačka Aneta Langerová nebo Věra Martinová.

Wabi podlehl před týdnem dlouhé těžké nemoci, se kterou statečně bojoval. Bohužel, zdraví se mu už nepodařilo obnovit. V minulosti měl problémy s pitím velkého množství alkoholu, ten však v posledních letech úplně přestal pít a začal žít zdravě. Jediná neřest, která mu zůstala, byly cigarety. Zemřel na rakovinu močového měchýře.

Fotogalerie
97 fotografií