Bareš přiznal, že se zesnulým písničkářem nebyli přímo přátelé. Přesto ho jeho odchod velmi zasáhl. „Já jsem druhem těch písniček prošel, když mi bylo dvacet, ale silně na mě zapůsobili všichni od Greenhornů přes Rangers a potažmo všichni písničkáři včetně Plíhala a dalších,“ vysvětloval pro Blesk.cz herec, jak ho tento směr hudby zasáhl. „Ale s odchodem Wabi Daňka odešel kus mého mládí,“ doplnil pohnutě.

Představitele Oldřicha Janoty ze seriálu Četníci z Luhačovic ale nemrzela jen Wabiho smrt, nýbrž i fakt, že za svou tvorbu nebyl nikdy dostatečně oceněn. „Já jenom chci říct, že je to symbolické, že v roce, kdy pan Nohavica dostává na Hradě vyznamenání, tak Wabi Daněk umírá,“ povzdechl si Bareš.

„Asi se to tak náhodně sešlo, ale vypovídá to o stavu naší společnosti,“ neovládl se a ve smutné chvíli zkritizoval situaci kolem předávání státních vyznamenání a nepřímo tak i prezidenta Zemana. Přitom Nohavica a Wabi mají přinejmenším hodně podobnou fanouškovskou základnu. „To určitě, já jsem v nich rozdíl nikdy nedělal,“ tvrdil herec.

Zřejmě si to nemohl odpustit i kvůli tomu, že s autorem písně Rosa na kolejích se měl kdysi čest setkat i osobně. „My jsme se profesně potkali jenom jednou při jedné akci a byl to poměrně silný zážitek. Já jsem byl členem poroty po několik ročníků Mental Poweru, což je festival krátkometrážních filmů, které natočili mentálně postižení lidé,“ vylíčil Igor.

Fotogalerie: Poslední rozloučení s Wabim Daňkem (†70):…
147 fotografií

„A on byl na jednom ročníku takovým zlatým hřebem večera, zazpíval tam pro postižené lidi tři písničky a byl jsem velmi citově zasažen, když celý ten sál v Divadle Palace s ním zpíval ten jeho slavný Outsider waltz,“ dodal s tím, že mu při té vzpomínce přeběhl mráz po zádech.

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Wabiho Daňka (†70), pro kterého plakal dav hvězd.

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Wabiho Daňka (†70), pro kterého plakal dav hvězd. David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
79 fotografií